Slidt ejendom må lade livet for nybyggeri i Esbjergs gågade

Bygherren opfører ejendom i fem etager med kombineret bolig og erhverv. Den tidligere ejendom var så forfalden, at den var blevet pakket ind for ikke at skænde området.
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View

Det lokale Muffbyg er med en nedrivningstilladelse i hånden begyndt at jævne en af Esbjergs mest forfaldne bygninger på hjørnet af Kongensgade og Østergade med jorden. Bygningen, der senest har huset en Expert Radio, har i flere år stået tom, og facaden var så grim og forfalden, at Muffbyg efter åbningen af det nabobeliggende Broen Shopping blev bedt om at pakke bygningen ind.

Det skriver Jydskevestkysten.

"Oprindeligt var det planen, at bygningen skulle renoveres, men den viste sig at være i så dårlig en forfatning, at vi måtte i gang med en nytænkning af ejendommen. Vi vil rigtig gerne være med til at placere Esbjerg på landkortet og gøre midtbyen endnu mere attraktiv, siger Jakob Muff Bech, indehaver af Muffbyg, til Jydskevestkysten.

Han købte i sommeren 2017 bygningen af Ejendomsaktieselskabet Bangs Gård. Nu vil Muffbyg opføre en ejendom i fem etager med erhvervslejemål i stueetagen og 28 studieboliger i de resterende fire etager. Arealet i grundplan bliver på 400-500 kvm med plads til et eller flere butikslejemål, mens studieboligerne bliver på mellem 48 og 65 kvm.

Muffbyg havde i det senest offentliggjorte regnskab fra 2016 et overskud på knap 3 mio. kr. Dengang var selskabets egenkapital på knap 12 mio. kr. Selskabet beskæftiger 75 ansatte.

Esbjerg-millionær køber Rambølls gamle domicil

"Vi vil simpelthen ikke eje en ejendom, hvis den er grim"

Esbjerg-familie runder 850 mio. kr. i ejendomme

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også