Pihl fusionerer driftsselskaber og foretager generationsskifte på ledelsesgangen

Et længe ventet generationsskifte hos entreprenørkoncernen Pihl falder nu på plads, og samtidig lægges to af driftselskaberne sammen for at tilpasse sig de skærpede markedsvilkår.
Pihl koncernen udfører et længeventet generationsskifte med interne kandidater. Samtidig bliver to af datterselskaberne lagt sammen. | Foto: PR
Pihl koncernen udfører et længeventet generationsskifte med interne kandidater. Samtidig bliver to af datterselskaberne lagt sammen. | Foto: PR

Forandringens vinde blæser over entreprenørvirksomheden Pihl.

Per Semmling og Halldór P. Ragnarsson med samlet omkring 80 års erfaring fra byggebranchen træder ned fra deres respektive topchefposter hos LM Byg og Pihl & Søn, og i samme ombæring bliver de to driftsselskaber BNS og Pihl & Søn lagt sammen i Pihl & Søn.

Det skriver milliardkoncernen i en pressemeddelelse.

Mens Per Semmling går på pension, fortsætter Halldór P. Ragnarsson i en ny rolle i koncernen som seniorrådgiver.

Frank Aarslew-Jensen og Martin Palmquist er navnene på de nye adm. direktører hos hhv. LM Byg og Pihl & Søn. Begge kandidater er fundet internt, og man har tidligt kunne tage fat på kandidatjagten, da generationsskiftet ifølge virksomheden selv ”har været planlagt igennem længere tid.”

Afgørende rolle i genrejsning

De to nye topchefer har ifølge Hans Anker Nielsen, adm. direktør i moderselskabet, ”evnerne og kompetencerne til at fortsætte vores ambition om at være den foretrukne entreprenørkoncern og være blandt Danmarks mest betydningsfulde og lønsomme entreprenørkoncerner.”

Frank Aarslew-Jensen har været del af LM Byg i ni år, og har de seneste to år som direktør arbejdet tæt sammen med Per Semmling. Martin Palmquist skifter sin rolle som adm. direktør i det nu fusionerede BNS ud med topchefposten hos Pihl & Søn, hvor han erstatter Halldór P. Ragnarsson.

”Halldór har haft en helt afgørende rolle i genrejsningen af Pihl & Søn gennem de sidste fem år, og har en stor viden fra næsten 40 år i entreprenørbranchen. Derfor er jeg rigtig glad for, at Halldór forsat skal bidrage med sin mangeårig erfaring og viden, og sikre en god overdragelse til den nye direktør.”

Svære markedsvilkår fører til fusion

Baggrunden for sammenlægningen af driftsselskaberne BNS og Pihl & Søn er de nuværende ”svære markedsvilkår”, der ifølge meddelelsen ”øger risikoen for, at priser og leveranceudfordringer kan påvirke projekter og udbud i det kommende år.”

”Ved at fusionere Pihl & Søn og BNS samler og fokuserer vi forretningen yderligere, og styrker muligheden for at mobilisere medarbejdere, kompetencer og viden inden for total- og hovedentrepriser,” lyder det fra Hans Anker Nielsen.

Ændringerne kommer i kølvandet på, at Pihl sidste år fik gennemført en ny koncernstruktur, der betød, at koncernholdingselskabet Pihl Holdings fik fuldt ejerskab over datterselskaberne Pihl & Søn, LM Byg og BNS. Det skete for at ”fremtidssikre koncernen og skabe nye muligheder for vækst og effektivisering.”

Pihl afleverer 334 boliger til Mikael Goldschmidt i Nordsjælland

Lønsomheden falder i Pihl-koncernen

Økonomidirektør skifter advokathus ud med entreprenørkoncern

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også