EjendomsWatch

Arkitektfirma høster flere byplanlægningsopgaver end nogensinde

Trods krisetider mangler arkitektvirksomheden Cobe ikke opgaver. Tværtimod. Stor efterspørgsel inden for byplanlægning fører til, at tegnestuen med den nye ledelseskonstellation vælger at opruste på mandskabssiden.

Mari Randsborg er netop blevet udpeget som adm. direktør hos Cobe – en opgave, hun deler med den hidtidige topchef, Nina Mathiesen. | Foto: PR

Byplanlægningsopgaver udgør et mere og mere lukrativt forretningsområde Cobe i en periode, hvor høje materialepriser ellers har sat flere af arkitekternes byggerier på pause. Cobe har pt. 20 opgaver i ordrebogen i indeværende år, hvor normalen lyder på mellem fem og ti.

Adm. direktør Mari Randsborg fortæller til Børsen, at ”vores voksende team af landskabsarkitekter har travlt som aldrig før,” hvilket ikke mindst skyldes, at opgaver inden for byplanlægning ikke er direkte påvirket af priserne på materialer som stål og træ.

Mens andre i arkitektbranchen drosler ned på medarbejdersiden, ansatte Cobe tidligere på året ti nye medarbejdere, og i dag arbejder omkring en fjerdedel af virksomhedens 150 ansatte med byplanlægningsopgaver. Det er næsten dobbelt så mange som tidligere, og Mari Randsborg afviser ikke yderligere oprustning i månederne, der kommer.

”Vi skal kunne omstille os – og vi er ikke i tvivl om, at vi står over for at skrue endnu mere op for planlægningsopgaver. De bliver afgørende for Cobe i de kommende års turbulens,” siger Mari Randsborg.

Cobe udvidede i sidste måned direktionen med tidligere bestyrelsesmedlem Mari Randsborg, som nu deler opgaven som adm. direktør med Nina Mathiesen, der har siddet alene på posten som topchef siden 2018.

Arkitektfirmaet Cobe får corona-klø – forventer fremgang i år og næste år

Arkitektfirmaet Cobe vinder konkurrence om Jernbanebyen i København

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier