Newsec: Udenlandske ejendomsinvestorer øger tyngden på fortsat varmt dansk marked

Danske investorer står i stigende grad i skyggen af de internationale konkurrenter, når det kommer til opkøb på et ejendomsmarked i Danmark, der tilsyneladende bliver ved med at trodse de dystre prognoser for den globale økonomi. Sådan lyder det i ny rapport fra erhvervsmægleren Newsec.
Den høje vækst inden for bolig og kontor foregår primært i og omkring landets hovedstad, København. | Foto: PR / EDC
Den høje vækst inden for bolig og kontor foregår primært i og omkring landets hovedstad, København. | Foto: PR / EDC

Trods fortsat økonomisk usikkerhed er tredje kvartal ligesom det foregående præget af høj investeringsaktivitet på det kommercielle ejendomsmarked i Danmark, og ligesom tidligere er det de internationale investorer, der driver udviklingen. Det kan man læse i den netop offentliggjorte efterårsudgave af markedsrapporten Newsec Property Outlook.

De udenlandske aktører står i indeværende år for 54 pct. af den foreløbige transaktionsvolumen, hvilket svarer til en stigning på 9 pct. sammenlignet med sidste år. Ifølge erhvervsmægleren er det især inden for bolig og industri, de internationale midler placeres. 85 pct. af de udenlandske opkøb falder således ind under disse to segmenter, fremgår det.

”Indenlandske købere, der ønsker at øge sine porteføljer, kan i stigende grad blive dem med en høj andel af egenkapital eller placeringskrav,” lyder det i rapporten.

Foto: Newsec Property Outlook
Foto: Newsec Property Outlook

Transaktionsvolumen inden for boliger beskrives som værende ”fortsat ekstraordinært høj,” men som det påpeges, er der tale om en del af markedet, der i høj grad er centreret omkring de største byer med høj befolkningstilvækst og økonomisk fremdrift.

På kontormarkedet har efterspørgslen indtil videre absorberet det betydeligt øgede udbud af kvadratmeter, og i hovedstaden er tomgangen ifølge Newsec nu nede på 6,8 pct. Vi har endnu til gode at se, om denne balance bliver bevaret i 2023, hvor 212.000 nye kontorkvadratmeter ventes at komme på markedet.

Årets Ejendomsvirksomhed 2022 – foreslå din kandidat HER

Hos Newsec forventer man, at der alt i alt vil blive investeret mellem 75 og 80 mia. kr. i ejendomme i indeværende år, hvilket i så fald vil være et stykke under niveauet i rekordåret 2021, hvor tallet ifølge erhvervsmæglerens tal nåede op på 96 mia. kr. Andre mæglere har opgjort andre tal.

Den generelle økonomiske aktivitet er imidlertid stadig høj på dansk jord, og i rapporten lyder det, at ”Danmark er i en god position til at modstå den mulige økonomiske modvind forude.”

Newsec: Danske ejendomme giver investorer sikkerhed i en urolig tid

Newsec: Blomstrende detailsektor udgør ”interessant investeringsmæssigt alternativ”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også