EjendomsWatch

Arkitekter føler sig bondefanget af de facto software-monopol

Langsom og helt manglende udvikling. Til gengæld er udgifterne eksploderet. Sådan kritiserer Danske Arkitektvirksomheder sammen med sine nordiske kollegaer softwareleverandøren Autodesk. Analytiker kalder situationen ”vild,” mens Autodesk svarer, at ”kundefeedback er altid velkommen.” (Opdateret)

Den digitale transformation indenfor byggeriet er en klar fordel, men softwareleverandøren Autodesk kritiseres for at være for dyr og monopollignende. | Foto: Pexels / Energepic

Softwarevirksomheden Autodesk misbruger sin førende markedsposition til at presse priserne stadig højere, samtidig med at produktet ikke er tidssvarende og er behæftet med fejl, lyder kritikken fra Danske Arkitektvirksomheder.

I samarbejde med organisationens nordiske kollegaer har talerøret sendt et åbent brev til Autodesk, hvor programmet Revit, som i praksis benyttes af alle arkitektfirmaer, står for skud.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

ATP får hak i tuden af Finanstilsynet

Pensionsselskabet får påtale for ikke at have haft et betryggende grundlag til at måle risiko. Tilsynet peger bl.a. på værdiansættelsen af ejendomme.

Briefing uge 38: Håndslag på huslejeloft

Det flittigt diskuterede huslejeloft blev i denne uge vedtaget, og det får konsekvenser for branchen, mener flere aktører. Samtidig faldt to trecifrede millionhandler på plads i lighed med en personlig konkurs samt anklager om monopollignende tilstande. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier