Advokatfirma solgte ejendomsforretningen men køber op igen: "Tiden har ændret sig"

Fem år efter Kielberg Advokater solgte sin ejendomsadministration, køber det fynske advokatfirma sig nu ind på markedet igen. Ambitionen er at genopbygge forretningsområdet, siger partner, der afviser, at det var en fejl at sælge.
Advokat Marianne Demant og Jess Aagaard, der er partner i Kielberg, har givet håndslag på handel med ejendomsadministration. | Foto: PR
Advokat Marianne Demant og Jess Aagaard, der er partner i Kielberg, har givet håndslag på handel med ejendomsadministration. | Foto: PR

Kielberg Advokater lægger nu fundamentet til en betydelig forretning inden for ejendomsadministration, kun fem år efter advokatfirmaet rev området ned.

Det fynske advokatfirma, der tilbage i 2017 solgte sin ejendomsadministration, overtager således 1. september ejendomsadministrationsvirksomheden By og Bolig.

”Vi mener, at der er plads i markedet til en seriøs spiller, der ikke nødvendigvis konkurrerer meget hårdt på pris, men i stedet leverer en gedigen ydelse,” siger Jess Aagaard, der er partner i Kielberg, til AdvokatWatch.

Sælgeren er Odense-advokaten Marianne Demant, der ifølge en pressemeddelelse ”trygt overlader” forretningen til Kielberg.

Jess Aagaard vil ikke ud med, hvor meget Kielberg har betalt for ejendomsadministrationen, men der er ifølge partneren tale om over 600 lejeenheder, der tæller både beboelse og erhverv.

Der følger to medarbejdere med i handlen, der ifølge Jess Aagaard vil lægge omkring 7,5 pct. oveni Kielbergs samlede omsætning, som advokatfirmaet dog ikke oplyser.

Vil genopbygge forretning

Tilbage i 2017 solgte Kielberg administrationen af godt 200 ejendomme til firmaet Azets, og det er ambitionen som minimum at komme op på samme niveau igen.

”Det er en mindre forretning end den, vi havde. Men det er vores klare ambition at bygge området op igen. Vi har ikke sat konkrete vækstmål. Det skal vokse, og så må vi se, hvad markedet kan bære. Vi kommer ikke til at dumpe priserne for at få fat i en masse kunder,” siger Jess Aagaard.

Kielberg Advokater solgte i sin tid ejendomsadministrationen, da advokatfirmaet vurderede, at markedet udviklede sig i en retning, hvor mindre spillere ville have svært ved at være konkurrencedygtige.

”Vi har kigget i krystalkuglen nogle år frem i tiden for at se, hvad der skulle til for at have en optimal forretning om fem år. Og det kræver noget mere volumen,” sagde partner Nis Stemann Knudsen til EjendomsWatch tilbage i 2017.

Flere har ejendomsambitioner

At advokatfirmaet allerede efter fem år nu er kommet frem til en anden konklusion, skyldes ifølge Jess Aagaard blandt andet, at der er kommet mere compliance omkring blandt andet GDPR, ”som også stiller nye krav til ejendomsadministration. Der har vi som advokatfirma en ekspertise, vi kan bruge”.

Derudover har det ændret sig, at ”vi oplever en stigende efterspørgsel fra de af vores kunder, der har ejendomsporteføljer. Der er nogle synergier ved, at vi også kan tilbyde ejendomsadministration,” siger Jess Aagaard.

Var det en fejl at sælge dengang?

”Nej, det mener jeg ikke. Vi er i dag en anden partnerkreds, der måske ser anderledes på tingene, men derudover er jeg ikke tvivl om, at det på det tidspunkt gav forretningsmæssig mening. Nu har tiden ændret sig, og det reagerer vi på.”

Kielberg Advokater har omkring 40 medarbejdere på kontorer i Odense, Nyborg og Kerteminde. I 2021 var bruttofortjenesten 27,2 mio. kr.

Kielberg er langt fra det eneste advokatfirma, der pønser på vækst på markedet for ejendomsadministration. Det samme gælder blandt andre VQ Advokater i Hillerød, hvor området i dag udgør omkring en fjerdedel af forretningen.

”Vores mål er, at vi skal have vækstet ejendomsadministrationen til at udgøre halvdelen af omsætningen om fem år,” sagde partner og adm. direktør i VQ Advokater, Daniel Hesner Grøndal, til AdvokatWatch tidligere i år.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AdvokatWatch.)

Topchef om opkøb: ”En god pakkeløsning”

Advokater opruster inden for fast ejendom gennem opkøb

Entrepriseadvokater forbereder sig til dårligere tider: ”Det er ærgerligt”

Ejendomsadvokat er tilbage på specialistkontor efter sviptur

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også