EjendomsWatch

MT Højgaard har fremgang og ser bedre andet halvår

Historisk høj ordrebeholdning skaber stabilitet i selskabet, siger topchef.

MT Højgaard-topchef Henrik Mielke glæder sig over, at entreprenørkoncernen ifølge ham var i stand til at håndtere de historiske prisstigninger på byggematerialer og de tiltagende problemer med levering i første kvartal. | Foto: PR / MT Højgaard

MT Højgaard Holding har løftet omsætning og leveret et bedre driftsresultat i årets første kvartal, når man sammenligner med samme periode året før.

Det viser regnskabet for årets første tre måneder, der netop er offentliggjort.

Omsætningen er hævet til 1,9 mia. kr. fra 1,5 mia. kr. i første kvartal 2021, hvilket svarer til 25 pct. Tallene fra sidste år er korrigeret for frasalget af aktiviteter i Ajos.

Samtidig er driftsresultatet før særlige poster løftet til 31 mio. kr. fra 14 mio. kr., mens EBIT endte på 24 mio. kr. i første kvartal mod 8 mio. kr. i samme periode året før.

”Stigningen skyldes højere aktivitet, bedre kapacitetsudnyttelse og lavere nedskrivninger i MT Højgaard Danmark og Enemærke & Petersen. Også MT Højgaard International og MT Højgaard Projektudvikling øgede indtjeningen i forhold til sidste år, mens Scandi Bygs indtjening blev dårligere, som følge af lavere aktivitet,” skriver MT Højgaard i regnskabet.

Ifølge selskabet bekræfter udviklingen forventningen om, at der vil ske en gradvis forbedring henover året.

”Indtjeningen ventes at blive højest i andet halvår,” lyder det videre.

Også ordrebeholdningen er vokset, så den lige nu befinder sig på et historisk højt niveau, som er med til at skabe stabilitet i forretningen, skriver selskabet. Ordrebogen var ved udgangen af kvartalet på 10,8 mia. kr., mens ordreindgangen i kvartalet var 1,9 mia. kr.

”Vi skabte de ventede resultater og fik en solid ordreindgang i første kvartal, hvor vi var i stand til at håndtere de historiske prisstigninger på byggematerialer og de tiltagende problemer med levering. Men de vanskelige markedsforhold kræver megen fokus, og i flere projekter har vi skullet finde alternative materialer eller leverandører,” siger koncernchef Henrik Mielke i en meddelelse i forbindelse med regnskabet.

MT Højgaard forbereder sig derfor for, at problemerne vil vare ved, og topchef mener, at risikoen er tiltagende.

Overordnet set fastholder selskabet forventningerne til regnskabsåret 2022 om en omsætning på 8,0-8,2 mia. kr. og et driftsresultat før særlige poster, EBIT, på 250-275 mio. kr.

Dødsstød til soloryttere og politik i MT Højgaard: ”Der var et dysfunktionelt ledelsesmiljø”

Ny MT Højgaard-boss vil løfte lønsomheden: ”Selvfølgelig er der også krav til indtjening”

MT Højgaard leverede markant fremgang over hele linjen i 2021

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier