EjendomsWatch

Casa planlægger ny bæredygtig bydel ved Aarhus

Entreprenøren Casa har netop købt et byggefelt i Lisbjerg uden for Aarhus, som efter planen skal transformeres til en helt ny bydel, hvor fokus er på bæredygtighed.

100 boliger skal udgøre en ny bydel i Lisbjerg ved Aarhus, hvor fokus bliver på bæredygtige materialer. | Foto: PR / Casa

I 2024 vil en ny, bæredytig bydel i Lisberg ved Aarhus stå klar til at modtage nye beboere. Det oplyser Casa i en pressemeddelelse, idet entreprenøren netop har skrevet under på byggefeltet.

"Lisbjerg er et af Danmarks største udviklingsområder lige nu, som fuldt udbygget kommer til at rumme 25.000 indbyggere og flere tusind arbejdspladser. Vi er glade for at være med i udviklingen fra dag ét og har store ambitioner for projektet," udtaler Torben Modvig, adm. direktør i Casa.

Det aktuelle projekt med bæredygtige boliger kommer ifølge meddelelsen til at indeholde minimum 100 boliger udgjort af lejligheder og rækkehuse. De får DGNB-certificeringen guld og vil blive bygget med materialer, som "let kan tages ned og genbruges," fremgår af meddelelsen.

Boligområdet bliver udviklet i samarbejde med den norske arkitekt- og ingeniørkoncern Norconsult og Aarhus Kommune.

"Området designes med en mangfoldighed af bæredygtige boformer, der bliver blandet på kryds og tværs, så børnefamilier, seniorer og unge studerende kan finde et hjem i samme område. Byrummet er indrettet, så der kan opstå tilfældige møder mellem naboerne, der fremmer fællesskab," lyder det fra Torben Modvig.

Han henviser til, at det nye byområde kommer til at indeholde tre gårdrum, som får form efter et trekløver. Hver enkelt gårdrum får eget tema, som efter planen skal invitere beboerne til at besøge hinandens områder.

Casa-stifter køber 89.000 kvm udviklingsareal ved Trekantområdet

Trods stribevis af seniorbofællesskaber undervejs kan udbuddet ikke følge med 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier