EjendomsWatch

MT Højgaard-topchef venter størst indtjening i andet halvår

Entreprenørkoncernen har tabt penge på ejendomssalg, men solid ordreindgang i første halvår ventes at vare ved, lyder det fra topledelsen.

"Helt generelt så ser vi en fornuftig konjunktur for byggebranchen, så der er en del spændende sager derude," siger Morten Hansen, adm. direktør i MT Højgaard. | Foto: Gregers Tycho

Entreprenørkoncernen MT Højgaard forventer et "bagtungt" 2021, hvor den største del af indtjeningen kommer i hus i andet halvår.

Det er meldingen fra selskabets to øverste chefer, administrerende direktør Morten Hansen og finansdirektør Martin Solberg, der netop har offentliggjort selskabets regnskab for andet kvartal.

Her endte omsætningen på 1,7 mia. kr. i kvartalet mod 1,4 mia. kr. det tilsvarende kvartal året før.

Omvendt skrumpede bundlinjen, hvor det blev til et underskud på 1,1 mio. kr. efter skat mod et overskud på 19,3 mio. kr. i den samme periode af 2020.

"Vi har lavet ejendomssalg, hvor vi har haft et lille tab. Vi vælger at skippe det afsted og så tage tabet. Så har vi også relativt mange omkostninger til at sætte vores projekter i gang, hvor vi så først ser omsætningen senere i 2021 og i 2022. Men vi følger vores budgetter og den linje, vi har lagt for året," siger finansdirektør Martin Solberg.

Han kæder dermed tabet sammen med ekstraordinære omstændigheder. Anderledes kommer det til at se ud i andet halvår.

"Timing har også betydning for, hvornår indtjeningen falder i vores projektudvikling. Det har noget at gøre med, hvornår vores projekter bliver realiseret, og det er primært i andet halvår, som vi også året igennem har sagt," tilføjer han.

Det betyder samtidig, at selskabet holder fast i sine forventninger til året omsætning på 6,8 mia. kr. og et driftsresultat før særlige poster på 160 mio. kr.

I første halvdel af 2021 har MT Højgaard hentet et driftsresultat på 41 mio. kr.

Nye ordrer tikker ind

Det første halvår har budt på et stort antal nye ordrer, og den udviklingen ventes i store træk at fortsætte i andet halvår, hvor flere aftaler kan komme i hus.

"Det forventer vi, ja," siger Morten Hansen.

"Helt generelt så ser vi en fornuftig konjunktur for byggebranchen, så der er en del spændende sager derude fremadrettet også. Der vil være variationer henover kvartalet, men vi ser positivt på fremtiden," lyder det videre.

Datterselskabet Enemærke & Petersen har MT Højgaard allerede landet en aftale for tredje kvartal, som dækker over hovedentreprisen på renovering af boligbebyggelsen Galgebakken i Albertslund. Opgaven har en samlet værdi på 1,1 mia. kr.

Ordrebeholdningen hos MT Højgaard lå på 9,7 mia. kr. ved udgangen af juni mod 6,6 mia. kr. på samme tidspunkt sidste år.

Stigende råvarepriser

Et af de store emner i årets løb har været de stigende råvarepriser, men det påvirker indtil videre ikke selskabet, der er dækket godt ind med rammeaftaler.

"Vi har de rammeaftaler, hvor vi indgår en aftale med kunden baseret på en kostpris og med et tillæg med et dækningsbidrag ovenpå," siger administrerende direktør Morten Hansen.

"Men der er er også nogle reguleringsklausuler i vores aftaler, som igen over tid vil være med til at udjævne de risici. Vi er opmærksomme på det, men det er ikke noget, der vil dominere vores tal. Det er indeksreguleringer, som er en fast del af de kontraktlige aftaler," lyder det.

Derfor er det i sidste ende bygherren, der står med den større regning.

For det næste halvår bliver den største udfordring i stedet at fortsætte den tre-årige turnaround strategi, som selskabet er i færd med at gennemføre, og som løber til og med 2022.

"Vi er halvvejs og kun halvandet år inde i vores strategi, og derfor er isen stadigvæk ikke super tyk. Derfor skal vi fortsætte med at arbejde på vores organisation, så den sidder rigtigt og vi kan få løftet vores indtjening," siger Martin Solberg.

MT Højgaard fordobler ordreindgangen og fastholder forventning til omsætningsvækst

Enemærke & Petersen-topchef har haft milliardkontrakt i kikkerten længe

Niam investerer 577 mio. kr. i fynske boliger "der er til at betale for de fleste"

Investeringsbank ser mere positivt på MT Højgaard 

Mere fra EjendomsWatch

Hæstorp lover opgør med kommunalt bygge-bureaukrati: "Det går simpelthen ikke"

EJENDOM2021: København står i en boligkrise, og private udviklere og investorer skal i gang med at bygge flere billige boliger, siger overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun lover omvendt at sætte "hårdt ind" over for bureakratiet i forbindelse med eksempelvis behandling af byggesager. Se uddybende videointerview her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier