Projektudvikler skal skabe tryg og blandet bydel i Nordsjælland

Thylander-ejede Sophienberg Gruppen står i spidsen for et hold, der har fået til opgave at genfortælle historien om stationsområdet i Hørsholm gennem udviklingen af en ny grøn bydel med blandede boligformer. Ny investor rykker ind med friplejehjem. (Opdateret)
Den kommende bydel ved Kokkedal Station skal præges af "et levende og varieret bybillede med en stor biodiversitet," lyder det fra projektudvikleren Sophienberg Gruppen. | Foto: PR-visualisering / Rum
Den kommende bydel ved Kokkedal Station skal præges af "et levende og varieret bybillede med en stor biodiversitet," lyder det fra projektudvikleren Sophienberg Gruppen. | Foto: PR-visualisering / Rum

Udviklingen af et nyt kvarter i nordsjællandske Kokkedal skal skabe mere liv i byens stationsområde, og den opgave skal forløses af et hold med projektudvikleren Sophienberg Gruppen og tegnestuen Rum i spidsen. Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Alt i alt er der tale om et 26.400 kvm stort område, hvor der skal opføres DGNB Guld-certificerede familie- og ungdomsboliger, seniorbofællesskaber, friplejehjem, parkeringshus, butikker samt grønne byrum.

Thue Stagsted, kommerciel direktør og partner i Sophienberg Gruppen, der er ejet af Thylander Gruppen, peger bl.a. på, at projektet "åbner sig op for alle naboer."

"Projektet bidrager til et levende og varieret bybillede med en stor biodiversitet. Ved at tilbyde blandede boformer med bl.a. bofællesskab, mange varierede boligstørrelser, ungdomsboliger og friplejehjem sikrer vi en stor mangfoldighed i beboersammensætningen og et bedre bymiljø", siger Thue Stagsted i meddelelsen.

Den kommende plads mellem Kokkedal Station og de nye byhuse. | Foto: PR-visualisering / Rum
Den kommende plads mellem Kokkedal Station og de nye byhuse. | Foto: PR-visualisering / Rum

I sin begrundelse beskriver Hørsholm Kommune vinderprojektet som "meget afklaret med et samlende, robust og overskueligt hovedgreb med et klart byrumshierarki."

Desuden lyder det fra bedømmelseskomiteen, "at projektet har et godt potentiale for at kunne fremme oplevelsen af tryghed på stationsområdet, hvilket har stor betydning i konkurrencen."

Navnet på den nye bydel, der skal skyde op på hver sin side af jernbanen og bindes sammen af en ny broforbindelse, bliver Kronholm – en sammentrækning af ordet kronhjort og kommunens navn.

"I dag er stationsområdet et sammensat pendler-knudepunkt uden et tydeligt hierarki. Området skal nu samles i ét arkitektonisk greb, og historien om området skal genfortælles. Derfor navngiver vi også området på ny," siger Claus Jensen, partner hos Rum.

Byudviklingsprojektet består af syv delprojekter, der skal afleveres løbende. Selve det bebyggede areal kommer til at fylde 21.000 kvm.

Øvrige samarbejdspartnere på projektet, der forventes at stå helt færdigudviklet i 2024, tæller Eos Partners, C.F. Møller Architects og landskabsarkitekterne fra Bogl.

En del af den nye bydel bliver friplejehjemmet Blixens Have, som den norske familieejede virksomhed Norlandia står bag. Det bliver virksomhedens første friplejehjem i Danmark, skriver selskabet i en seperat pressemeddelelse, og det er en del af en større strategisk satsning i Danmark, fremgår det.

Friplejehjemmet skal opføres med udgangspunkt i et koncept, som allerede er udbredt i Finland, lyder det i pressemeddelelsen. Norlandia har afdelinger i hele Norden, og derudover også afdelinger i Polen og Holland.

Thylander-ejet projektudvikler løfter bundlinjen og forventer fortsat vækst

Niam køber projekt med 70 rækkehuse i Hillerød 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også