EjendomsWatch

Sweco-rapport: Sundere befolkning kræver bedre design af byer

En ny rapport fra arkitekt- og ingeniørrådgiveren Sweco peger på, at det er vigtigt at designe byer, så de fremmer sundheden hos mennesker. Coronapandemien har givet vigtig læring.

Almanakken er et mikrokosmos, hvor stueetagen forener landskabet og fællesskabet, og den øverste del skaber individuelle boliger med høj rumlig kvalitet. | Foto: PR-visualisering: Omega Render, Sweco Architects

Pandemiens rasen har gjort, at flere og flere mennesker søger ud, hvor der er frisk luft og natur, så man kan slippe for hjemmekontoret.

Det er en af grundene til, at det i fremtiden er vigtigt at designe byer mere grønne og indbydende, skriver arkitekt- og ingeniørvirksomheden Sweco i forbindelse med udgivelsen af en ny rapport med navnet ”Sunde bygninger, byen og dig”.

”Undersøgelser viser, at folk, der under pandemien havde udsigt til grønne områder, havde en følelsesmæssigt mere behagelig oplevelse og viste færre symptomer på angst og depression end folk, der ikke gjorde det,” udtaler Camilla Julie Hvid, landskabsarkitekt og ingeniør hos Sweco i Danmark, i en pressemeddelelse.

”Det viser vigtigheden af at designe byer med flere grønne områder pr. indbygger, men også bynatur af højere kvalitet. Netop derfor er regeringens udspil til grønnere byer meget positivt,” fortsætter hun.

Hun henviser til regeringens udspil fra maj, ”Tættere på – Grønne byer og en hovedstad i udvikling”, som skal styrke den grønne omstilling i landets største byer med 19 konkrete initiativer.

Sundere indeklima

Rapporten peger også på at lige så vigtigt, det er med et godt udemiljø, så er det også vigtigt med et godt indeklima. Sweco skriver nemlig, at man i gennemsnit kun tilbringer 10 pct. af sit liv udenfor.

”Vi tilbringer 90 pct. af vores tid indendørs, og der er en klar sammenhæng mellem vores sundhed, indretningen og indeklimaet i de bygninger, vi bor og arbejder i,” siger Daniel Hojniak, som er seniorbæredygtighedskonsulent hos Sweco i Polen, i meddelelsen.

”Sunde bygninger, byen og dig” er anden rapport fra Sweco i år om temaet Urban Health and well-being.

Regeringen vil have mere natur i byerne – og udvikle lufthavn og Lynetteholm

Realdania giver investeringstype ny chance: "Vi var first movers med meget lidt succes" 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier