Bach Gruppen i ny sag om byggesjusk

Viborg-entreprenøren har ikke udført byggeriet af den sidste del af Vejle-vartegnet Bølgen i henhold til byggetilladelsen. Selskabet sender aben videre til rådgiveren Sweco, der afviser at have sagt god for konstruktionen.
Billlede fra byggeriet af Bølgen i 2017, hvor Bach Gruppen har valgt at bygge efter andre forskrifter, end rådgiver han anvist. | Foto: PR
Billlede fra byggeriet af Bølgen i 2017, hvor Bach Gruppen har valgt at bygge efter andre forskrifter, end rådgiver han anvist. | Foto: PR

Entreprenørkoncernen Bach Gruppen, der er involveret i en skandalesag om dårlig beton ved højhusbyggeriet Bryggens Bastion på Amager, rammes af en ny sag, hvor byggeforskrifter med betydning for hele konstruktionen ikke er blevet fulgt.

Ifølge dokumentarprogrammet "Milliardæren og den døde direktør", der vises på TV 2 torsdag aften, har Bach Gruppen bygget den sidste del af Vejle-vartegnet Bølgen uden at følge de anvisninger, som ingeniøren bag byggeriet har anvist.

I programmet erkender juridisk direktør i Bach Gruppen Martin Rasmussen, at man har undladt at bruge nogle 34 meter lange stålwirer, som skal holde bygningen stabil. I stedet har man valgt en anden løsning, som han hævder, at rådgiveren Sweco har sagt god for.

Ifølge Martin Rasmussen er "alle beregninger" for den alternative løsning foretaget af Sweco.

Men det kan Sweco ikke genkende, da man oplyser kun at have lavet et foreløbigt oplæg til Bach Gruppen. Vejle Kommune går nu ifølge TV 2 ind i sagen.

Bach Gruppen valgte onsdag med hjælp fra PR-firmaet Geelmuyden Kiese gå i rette med TV 2-programmet og bebude en stævning mod en af kilderne, der udtaler sig, for injurier og bagvaskelse.

Årsagen er, at kilden i lighed med andre fortæller, at Bach Gruppens ejer og direktør Finn Bach selv har sagt god for at slække på betonkvaliteten i byggeriet af Bryggens Bastion, selvom selskabet har udpeget en nu afdød direktør som ansvarlig.

Også andre byggerier, som Bach Gruppen har været involveret i, viser sig i tv-programmet at have problemer med kvaliteten.

Bach Gruppen har lagt sin version af sagen om Bryggens Bastion ud på hjemmesiden Hojhussagen.dk

Sag om dårlig beton koster Bach Gruppen 100 mio. kr.

Skandaletårn bygges færdigt – ekstraregning på trecifret millionbeløb venter bygherre

Bach Gruppen taler for første gang ud om betonskandale og mediestorm 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også