EjendomsWatch

Frasalg giver rekordoverskud hos AG Gruppen – driften går tilbage

Projektudvikleren leverer i kraft af frasalg den største bundlinje i sin 35-årige historie. Den primære drift falder dog med godt 70 pct.

"2021 bliver et godt år for AG Gruppen, om end ikke på højde med 2020," udtaler adm. direktør og ejer Robin Feddern. | Foto: PR / AG Gruppen

Projektudvikleren AG Gruppen, der har hjemsted i Odense og kontorer i København og Aarhus, kommer ud af 2020 med et resultat før skat på 136 mio. kr. mod 81 mio. kr. året før, viser årsrapporten.

"Resultatet løftes af en delvis realisering af flere joint venture andele," udtaler Robin Feddern, adm. direktør i AG Gruppen i en pressemeddelelse.

Det er ingen overdrivelse, eftersom den primære drift dykker fra 81 til 22 mio. kr. ud af en toplinje, der er faldet fra 695 til 648 mio. kr.

Alligevel er det en tilfreds topchef, der ser tilbage på 2020, hvor han retter en stor tak til omstillingsparate medarbejdere.

"Vi vil i 2021 kunne mærke det manglende salg i foråret 2020, men da den høje aktivitet i branchen er vendt styrket tilbage, forventer vi også, at 2021 bliver et godt år for AG Gruppen, om end ikke på højde med 2020," lyder det fra Feddern i regnskabet med henvisning til den trecifrede millionbundlinje.

"De kommende år vil vi fortsat opbygge en omfattende portefølje af boligejendomme sammen med vores samarbejdspartnere. Alle med henblik på realisering når markedet er gunstigt," udtaler han videre.

AG Gruppen, der tidligere hed Arkitektgruppen, har omkring 70 medarbejdere, og egenkapitalen udgjorde 329 mio. kr. ved udgangen af 2020. Det rækker til en soliditet på lige under 38 pct.

Finansdirektør forlader AG Gruppen efter ni måneder

AG Gruppen skal bygge 110 andelsboliger i ny bydel

AG Gruppen indgår aftale med svensk investor om 231 nye boliger i Herlev 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 18 i ejendomsbranchen

Landets største ejendomsinvestorer forfølger åbenlyst hver deres investeringsstrategi. Læs EjendomsWatchs tilbageblik, der nu udkommer ugentligt – hver fredag.

Investeringschef skifter Pears ud med Nrep

Nrep bliver Sofie Vett Raaschous nye arbejdsgiver, efter at hun har sagt farvel til Pears Globals danske afdeling, hvor hun de seneste tre år har været investeringschef. Til EjendomsWatch fortæller hun mere om sin kommende opgave hos Nrep, som hun "anser for at være absolut markedsledende."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier