EjendomsWatch

Henning Larsen vinder prestigeprojekt i Sydkoreas hovedstad

Med ambitionen om at genskabe det folkelige liv i centrum af Sydkoreas hovedstad, Seoul, har Henning Larsen Architects vundet konkurrence om designet af den over 350.000 kvm store Seoul Valley.

Foto: PR-visualisering

Henning Larsen Architects har vundet en arkitektkonkurrence i Sydkorea og får dermed til opgave at forme Seoul Valley – et udviklingsprojekt på mere end 350.000 kvm i den centrale del af landets hovedstad. Det skriver den danske tegnestue i en pressemeddelelse.

Komplekset, der er tegnet til den lokale virksomhed Hanwha Construction, skal med udgangspunkt i tre højhuse rumme kontorer og butikker såvel som hotel og boliger, som vil blive omkranset af grønne, offentlige arealer.

Selve byggegrunden, der har hhv. en jernbane og en motorvej med otte baner på hver sin side, breder sig over knap 30.000 kvm.

Ifølge Jacob Kurek, der er partner hos Henning Larsen, har myndighederne i Seoul i mere end et årti "arbejdet aktivt for at revitalisere byens urbane sammenhængskraft".

"Seoul Valley passer ind i den vision med løftet om genskabe det folkelige liv i centrum, hvilket ikke kun skal ske ved hjælp butikker og rekreative områder, men også ved hjælp af et design, der fokuserer på offentlig komfort, grønne områder og lokal tradition," siger han i meddelelsen.

Med sit vinderprojekt udkonkurrerede den danske tegnestue i samarbejde med den lokale arkitektvirksomhed Siaplan forslag fra internationale aktører som hollandske MVRDV og amerikanske Skidmore, Owings & Merrill (SOM).

Over for EjendomsWatch oplyser Henning Larsen, at der endnu ikke foreligger et starttidspunkt for byggeriet, men at man i foråret 2021 vil påbegynde den del af designprocessen, der skal munde ud i den endelige version af Seoul Valley.

Skala Arkitekter, Henning Larsen og Moe vinder skoleprojekt til over 140 mio. kr.

Nrep indgår aftale om boligprojekter til over en halv milliard

Danske arkitekters direktør sætter sig for bordenden i grønt partnerskab

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier