EjendomsWatch

Ny topchef skal få Bonava på ret køl

Efter et år med tilbagegang ansætter boligudvikleren Bonava ny adm. direktør. Han afløser Joachim Hallengren, der har været i den svenske virksomhed i 16 år.

Den nye topchef i Bonava kommer med næsten 20 års erfaring fra Skanska. Foto: PR / Bonava / Karl Nordlund

Boligudvikleren Bonava har fundet en afløser for den afgående direktør, Joachim Hallengren, og valget er faldet på Peter Wallin, der er en rutineret herre i bygge- og udviklingsbranchen. Det skriver den svenske virksomhed i en pressemeddelelse.

Peter Wallin kommer med knap to årtiers erfaring fra den svenske entreprenørkoncern Skanska, hvor han indtil sit farvel i 2018 havde opereret som finansdirektør (CFO) i syv år. De seneste to år har han siddet i en tilsvarende stilling hos den svenske kapitalfond Ratos, og siden februar har Peter Wallin tilmed været bestyrelsesformand hos den norske udvikler Hent.

Selv erklærer Peter Wallin sig "meget beæret" over at få overdraget ansvaret for Bonava – det tidligere NCC Bolig – og selskabets formand, Mikael Norman, udtrykker efter en længere rekrutteringsproces tro på, at Peter Wallin er manden, der kan tage fat på "de ufordringer, som virksomheden har haft den seneste tid".

"Han har i lang tid med succes arbejdet i komplekse omgivelser i store organisationer og forstår, hvad der skaber værdi i en forretning, der bedriver boligudvikling på adskillige forskellige markeder," siger Mikael Norman.

I slutningen af september stod det klart, at Joachim Hallengren efter mere end 16 år i Bonava og NCC – heraf de seneste fire som adm. direktør – ville træde tilbage, da "bestyrelsen har vurderet tiden rigtig til et lederskifte." Selskabet oplevede i tredje kvartal tilbagegang i salg såvel som indtjening.

Bonavas forretning i Danmark og Norge har fortsat danske Kristina Olsen som chef. Det svenske selskab henter godt en fjerdedel af sin forretning i Danmark, Norge og Finland.

Peter Wallin skal senest være på plads i toppen af hierarkiet d. 1. februar 2021.

Danmark er stadig en sten i skoen hos Bonava – topchef er "lame duck"

Bonava tabte 13 mio. kr. i Danmark sidste år og venter tab af samme størrelse i år

Udskudt salg sender Bonava i rødt i første kvartal

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier