Rådgiverhold på plads til omdannelse af 7000 kvm på universitet

Det bliver et større hold, der skal omdanne en auditoriebygning på DTU i Lyngby. Totalrådgiver på projektet, der ventes at gå i gang i slutningen af 2021, bliver Mangor & Nagel Arkitekter.
DTU's bygning 208 er markeret med hvide prikker. | Foto: PR / DTU
DTU's bygning 208 er markeret med hvide prikker. | Foto: PR / DTU

Det bliver et stort hold, der skal totalrenovere en 7000 kvm stor auditoriebygning på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Lyngby, oplyser universitet i en pressemeddelelse.

Holdet består af arkitektfirmaet Mangor & Nagel, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma samt Enemærke & Petersen, der bliver hovedentreprenør på bygning 208, som er en af i alt syv specialbygninger på DTU i Lyngby. Derudover bliver Bravida underentreprenør.

Bygningen blev opført i 1967, og den står i dag stort set, som den blev opført dengang, oplyses det.

I forbindelse med renoveringen bliver byggeriet DGNB-certiferet til guld. Derudover er det bl.a. en prioritet, at der kommer mere dagslys ind.

"Vi glæder os meget til et spændende samarbejde med teamet på et renoveringsprojekt, hvor barren er sat ekstra højt ift. bæredygtighed og digitalisering," siger Lars Robert Kruse, der er projektleder på DTU.

"For os er DTU bygning 208 et af de mest spændende byggeprojekter lige nu – det bliver et digitalt og bæredygtigt foregangsprojekt, som har potentiale til at udvikle den måde, vi bygger fremover," lyder det fra Mike Lasse Ransby, der er BIM-manager hos Enemærke & Petersen og ansvarlig for entreprenørens arbejde på DTU.

Hos Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma betoner direktør Andreas Castberg også det bæredygtige aspekt i byggeriet.

"Vi har i en årrække arbejdet målrettet med at integrere bæredygtighed i vores projektering, så det bliver en reel designdriver i vores tekniske valg. Det høje ambitionsniveau på denne opgave giver en unik mulighed for at sætte bæredygtighed i centrum for renoveringen," udtaler han i pressemeddelelsen.

Mangor & Nagel bliver totalrådgiver på projektet og er ikke det eneste arkitektfirma på opgaven. Nerd Arkitekter, RH Arkitekter og Exigo er tilknyttet som specialkonsulenter.

Ifølge Bente Andersen, der er topchef hos Mangor & Nagel, har bæredygtighed vægtet højt i udvælgelsen.

"Vi har sammensat vores team meget nøje og har alle et helt personligt forhold til DTU.  Sammen med vores samarbejdspartnere vil vi i et integreret samarbejde være med til at udvikle DTU og skabe bæredygtige rammer med fokus på værdiforøgelse af bygningen - både æstetisk, økonomisk, miljømæssigt og i den fremtidige drift," siger Bente Andersen i meddelelsen.

Byggeriet ventes at gå i gang i udgangen af 2021.

DTU-chef: Bygningers sikkerhed må aldrig være til diskussion

Tocifret millionbeløb skal gøre byggebranchen grønnere

Sampensions ejendomschef ville gerne mere end kun at være rådgiver 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også