EjendomsWatch

DTU-chef: Bygningers sikkerhed må aldrig være til diskussion

Direktør på Institut for Byggeri og Anlæg på Danmarks Tekniske Universitet mener, at myndighederne bør gribe ind, når der opdages brug af materialer af ringere styrke og holdbarhed, end det en bygningsejer har oplyst til myndighederne. Et problem, som Bach Gruppen aktuelt står med i forbindelse med højhusbyggeri på Amager.

Bygninger bliver ofte stående i generationer efter bygherren er død og borte. Ifølge institutdirektør Niels-Jørgen Aagaard fra DTU Byg er det her, man skal finde logikken for, at der skal stilles store krav til holdbarheden af byggematerialer. | Foto: Jørgen True

Fundet af svag genbrugsbeton i fundamentet under et næsten færdigbygget 86 meter højt prestigebyggeri på Amager har fået myndighederne til at beordre byggekranerne standset. Sagen har udviklet sig til en historisk skandale.

Institutdirektør Niels-Jørgen Aagaard fra DTU Byg ønsker ikke at udtale sig om den konkrete sag, hvor bygningsejeren Bach Gruppen er meldt til politiet. Til gengæld har han helt klare holdninger til, at der bør gribes ind, når det afsløres, at der er brugt svagere konstruktionsmaterialer, end det en bygningsejer har anmeldt til myndighederne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 29 i ejendomsbranchen

Peter Norvig bliver reddet af en ekstern investor, og renteswaps er dyre. Alt var ved det gamle i uge 29 i ejendomsbranchen, hvor EjendomsWatch satte fokus på store og små spillere i både ind- og udland.

Sagsbehandlingstid kan lamme byggerier

På grund af sagsbehandlingstid på udvidelse af grusgrave ved Roskilde kan Nymølle Stenindustrier ikke levere nok grus til byggerier i hovedstadsområdet efter sommer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier