EjendomsWatch

DTU-chef: Bygningers sikkerhed må aldrig være til diskussion

Direktør på Institut for Byggeri og Anlæg på Danmarks Tekniske Universitet mener, at myndighederne bør gribe ind, når der opdages brug af materialer af ringere styrke og holdbarhed, end det en bygningsejer har oplyst til myndighederne. Et problem, som Bach Gruppen aktuelt står med i forbindelse med højhusbyggeri på Amager.

Bygninger bliver ofte stående i generationer efter bygherren er død og borte. Ifølge institutdirektør Niels-Jørgen Aagaard fra DTU Byg er det her, man skal finde logikken for, at der skal stilles store krav til holdbarheden af byggematerialer. Foto: Jørgen True

Fundet af svag genbrugsbeton i fundamentet under et næsten færdigbygget 86 meter højt prestigebyggeri på Amager har fået myndighederne til at beordre byggekranerne standset. Sagen har udviklet sig til en historisk skandale.

Institutdirektør Niels-Jørgen Aagaard fra DTU Byg ønsker ikke at udtale sig om den konkrete sag, hvor bygningsejeren Bach Gruppen er meldt til politiet. Til gengæld har han helt klare holdninger til, at der bør gribes ind, når det afsløres, at der er brugt svagere konstruktionsmaterialer, end det en bygningsejer har anmeldt til myndighederne.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier