EjendomsWatch

Stadsarkitekt beder om ro på med ny bydel: "Aarhus by har været undervejs i 900 år"

Den næste etape af Aarhus-bydelen Aarhus Ø bliver inspireret af Midtbyen i Aarhus, fortæller stadsarkitekt, som minder om, at bydelen kun er 10-12 år gammel og derfor ikke er fuldt udviklet.

Stephen Willacy har været stadsarkitekt i Aarhus i otte et halvt år. Han vil gerne tage en tørn mere, når hans kontrakt udløber ved årsskiftet. Foto: Christian Lykking

Det tager tid at udvikle en ny bydel, mener stadsarkitekten i Aarhus Stephen Willacy.

Bydelen Aarhus Ø har været under beskydning for at sætte bygningerne over byliv, men det er værd at huske på, at bydelen sammenlignet med resten af Aarhus ikke har ret mange år på bagen, lyder det fra Stephen Willacy i et interview med Byrummonitor, det tidligere Politiken Byrum.

"Aarhus by har været undervejs i 900 år. Aarhus Ø er 10-12 år gammel," siger Stephen Willacy i interviewet, hvor han også fortæller, at han planlægger at søge stillingen som stadsarkitekt igen, når hans kontrakt udløber ved årsskiftet efter otte et halvt år på pinden.

Et udbud af den næste etape på Aarhus Ø står for døren, og ifølge Willacy er det hensigten, at det næste stadie – der er udviklet i samarbejde med Gehl Architects – i højere grad skal ligne bymidten i Aarhus, bl.a. skal der værre færre karrébebyggelser, fremhæver stadsarkitekten.

S vil have stadsarkitekt på banen i sag om højhus i Aarhus

Stadsarkitekt i Aarhus: "Det kunne være fedt med mere magi og innovation"

Arkitekter ønsker mere indflydelse til stadsarkitekten

Aarhus beholder sin stadsarkitekt til 2020

Aarhus tæller ned til næste udenlandske investor i byen

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier