EjendomsWatch

Årstiderne Arkitekter udvikler ny bydel med over 550 boliger

Byudviklingsprojektet i Holstebro skal omdanne en bar mark til en ny bydel, der skal imødekomme flere af FN's verdensmål.

Årstiderne Arkitekter og Arkitektfirmaet Bo Christensen står sammen bag udviklingen af den nye, bæredygtige bydel Bakkegårdene i Holstebro. Foto: PR / Årstiderne Arkitekter

Det Sweco-ejede Årstiderne Arkitekter og Arkitektfirmaet Bo Christensen står bag ny bydel med over 550 boliger i Holstebro med navnet Bakkegårdene.

Bydelen skal udvikles i det over 45 hektar store område ved Holstebros gamle landbrugsskole, der i dag ligger hen som en bar mark, oplyser Årstiderne Arkitekter i en pressemeddelelse.

"Med Bakkegårdene er ambitionen at bevise, at vi med gennemtænkt byplanlægning og designtekniske løsninger kan skabe et nyt, stort boligområde, der energi- og ressourcemæssigt kan indgå i sit eget kredsløb. Vi har arbejdet indgående med den cirkulære tankegang og FN’s verdensmål i projektet for at skabe en bydel, der på alle parametre er så bæredygtig og fremtidssikret som muligt," udtaler Mette Geertsen, kreativ leder for afdelingen Byplan i Årstiderne Arkitekter, i meddelelsen.

Bakkegårdene skal udvikles i flere etaper.

Jorden omkring den gamle landbrugsskole er i dag ejet af Brenstad Kristen Menighed, som har købt den samlede landbrugsskole grundet den eksisterende bygningsmasse. Projektet skal derfor udvikles for den resterende del af området, hvor skolen bevares.

"Det planen, at projektet med udvikling af det ”overskydende” jordareal, skal varetages af et kommende projektudviklingsselskab, men vores tanke er også, at der kan åbnes op for at forskellige ejere og aktører kan investere i området, så vi sikrer mangfoldighed – både i beboersammensætning og arkitektur," udtaler Bo Christensen, indehaver af Arkitektfirmaet Bo Christensen, i meddelelsen.

Sweco skal designe ny sjællandsk bydel med 400 boliger

Danske arkitekter udvider forretningen og åbner i Sverige

Danmark var en skuffelse for Sweco i første kvartal

Topchef for Sweco Danmark: "Vi mærker krisen"

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier