EjendomsWatch

Sweco skal designe ny sjællandsk bydel med 400 boliger

Den rådgivende arkitekt- og ingeniørvirksomhed får opgave i Sorø Kommune med at skabe hjem til 1000 borgere.

Foto: Sweco

Det bliver arkitekt- og ingeniørvirksomheden Sweco, der skal designe en ny bydel i den vestsjællandske by Dianalund i Sorø Kommune, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Den nye bydel, der skal hedde Pilegårdstrekanten, skal rumme 300-400 boliger med plads til op mod 1000 borgere, og skal bygges på bæredygtige materialer.

"Valget er faldet på Sweco, fordi de har vist, at de har blik for at skabe en spændende bydel, som er bæredygtig både socialt, økonomisk og klimamæssigt," udtaler borgmester i Sorø Kommune Gert Jørgensen (V) i en pressemeddelelse.

Ifølge Malene Jensen, der er projektleder i Årstiderne Arkitekter, som ejes af Sweco, skal bydelen indbyde til fællesskab.

"Bydelen kan komme til at bestå af et miks af boformer med ambitioner om at skabe store og mindre fællesskaber på tværs af generationer, f.eks. gennem fælleshuse med gæsteboliger og fælles køkken og dermed mulighed for møder mellem områdets beboere og gæster," udtaler Malene Jensen i en pressemeddelelse.

Forventningen er, at Pilegårdstrekanten, som tæller et område på 175.000 kvm., skal være klar til salg i begyndelsen af 2022. Overtagelse af grundene ventes at være i sommeren 2022.

Sweco ønsker ikke at sige noget om de økonomiske detaljer i projektet.

Byggerådgivere smidt på porten efter forsinkelse

Boligudvikler med fortid hos Elf og NPV lander sit første projekt: "Et stort ansvar"

"Med min tilgang og mit engagement har jeg behov for at der sker noget"

Italiensk entreprenør skal bygge nyt akuthospital

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier