EjendomsWatch

Ejendomsadvokat har gennem 40 års karriere set en rivende udvikling i branchen

Ejendomsbranchen er blevet meget mere strømlinet. Det er en positiv udvikling – også selv om opgaverne måske ikke er helt så spændende som tidligere, fortæller advokaten og en af Danmarks største kunstsamlere Leif Djurhuus til Berlingske Media Ejendomme.

Udover at være advokat er Leif Djurhuus kendt for at have skabt en af Danmarks største private kunstsamlinger med omkring 800 værker. En del af den har han blandt andet lånt ud til kunstmuseet Aros i Aarhus tilbage i 2011 under navnet "Con Amore – Leif Djurhuus Samling". | Foto: Gregers Tycho

Leif Djurhuus er advokat med speciale i fast ejendom hos Plesner.

Han kigger tilbage på sin indtil nu 40 år lange karriere i annoncetillægget Ejendomme, der torsdag følger med Berlingske.

Ejendomsadvokaten har i årenes løb oplevet en branche i rivende udvikling. Den er blevet langt mere strømlinet og ordentlig. Det er en god udvikling, men opgaverne er dog også blevet en anelse mindre spændende, fortæller han.

Leif Djurhuus startede sin karriere i 1980 hos advokaten O. Bondo Svane, hvor specialiseringen i ejendomme blev indledt lidt tilfældigt.

"Jeg sad oprindeligt med alt muligt, f.eks. også konkurs- og dødsboer. Men så havde vi det held at have Bøje Nielsen og Alex Juul Jørgensen (to af datidens største developere, red.) som kunder," udtaler Leif Djurhuus.

Selv om det var sjovt, var det dog ikke holdbart i længden, og med tiden blev kravene til juridisk dokumentation og flere due dilligence-processer større. Seriøsiteten voksede i ejendoms- og advokatbranchen. Det er en positiv udvikling, mener advokaten.

Hans råd til de nye, unge advokater er, at de ikke skal sætte deres integritet på spil for at få landet en kortsigtet opgave.

"Jeg går i seng hver aften og sover godt. Det kan man, når man har opført sig ordentligt og har tillid fra klienterne. Man kan megahurtigt sætte sit renomme over styr," siger han.

Ifølge ham er det gode ved at være advokat, at man kan sige sin mening.

"Det kan du gøre over for klienterne, og det kan du gøre i boligretten (...) Man kan tage nogle chancer, men jeg vil ikke forsvare et standpunkt, jeg ikke kan stå ved. Jeg repræsenterer typisk udlejeren. Jeg synes det må være svært at skulle repræsentere udlejeren den ene dag og lejeren den næste dag," fortæller Leif Djurhuus.

Udover at være advokat er Leif Djurhuus kendt for at have skabt en af Danmarks største private kunstsamlinger med omkring 800 værker.

En del af den har han blandt andet lånt ud til kunstmuseet Aros i Aarhus tilbage i 2011 under navnet "Con Amore – Leif Djurhuus Samling". Udstillingen rummede 200 værker fra hans samling.

Ejendomsveteran indleder karrierens sidste etape: "Jeg er først og fremmest udvikler"

I en branche fyldt med cowboydere er han "the most likable guy in the room"

Kammeradvokaten i markant oprustning på fast ejendom

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Konkurser kan afværges gennem bedre data

Rekordmange bygge- og anlægsvirksomheder går lige nu konkurs på grund af voldsomme prisstigninger og udskudte opgaver. Særligt udsatte er virksomheder, der ikke sammenkører deres data og dermed ikke kan handle proaktivt, lyder det fra softwarefirma i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier