EjendomsWatch

Analysechef i Nordicals: Færre kvadratmeter giver ikke billigere boliger

Det er blevet dyrt at bo i København, og det vil overborgmester Frank Jensen (S) gøre noget ved. Men blot at lempe på kvadratmeterkravet løser ikke problemet, siger analysechef i Nordicals.

Nybyggeri i Nordhavn i København. | Foto: Jens Dresling / Politiken / Ritzau Scanpix

Hvis man fra politisk hold vil skabe billigere boliger i København, skal man hellere se på grundpriserne frem for boligernes størrelse, siger Stig Plon Kjeldsen, analysechef hos erhvervsmægleren Nordicals i København, i annoncetillægget Ejendomme, der følger med Berlingske torsdag.

Det kommer som en reaktion på, at Københavns overborgmester Frank Jensen (S) i forrige uge sagde i Berlingske, at kommunen vil lempe på kravet for størrelsen på nybyggede boliger, så der kan bygges billigere boliger.

"En stor del af problemet i dag skyldes, at man har lavet den konstruktion, at grundsalg skal betale for metrobyggeriet. Dermed er det nødvendigt at sælge grundene meget dyrt, og så bliver de boliger, man bygger på grundene også dyre. Det er måske for sent at gøre noget ved nu. Metroen er bygget, og regningen skal betales. Men når man så lægger an til at opføre disse ekstremt dyre øer, frygter jeg, at man er ved at lave endnu et barn på det københavnske boligmarked," siger han til det annoncørbetalte tillæg med henvisning til projekter som Lynetteholmen.

Han understreger, at det er korrekt, at mindre boliger, som overborgmesteren siger, bliver billigere, men kalder det et købmandstrick, da man også får tilsvarende mindre bolig for pengene.

Overborgmester vil gøre op med Københavns boligpolitik

Børnehaver og vuggestuer kan blive nøglen til byggedrømme i hovedstaden

Nyt panel skal sikre billige boliger i København

Borgmester: Blackstone skal stoppes hurtigt 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier