EjendomsWatch

Nyt panel skal sikre billige boliger i København

Panelet dækker med medlemmer som Michael Demsitz fra Boligkontoret Danmark, Dorthe Keis fra Arkitema Architects, Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen og stadsarkitekt Camilla van Deurs både den almene sektor, forskningsmiljøet, rådgivere, bygherrer og ejendomsudviklere.

"Vi ser en trist tendens til, at de billige lejligheder i København forsvinder," siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL). Her ses hun i det almene boligbyggeri Urbanplanen på Amager. | Foto: Emma Sejersen / Politiken / Ritzau Scanpix

Indbyggertallet i Københavns Kommune stiger årligt med 10.000 personer, hvilket skaber behov for nye boliger. Og nye boliger kommer der, men mange af boligerne er for dyre til den almindelige borger og understøtter ikke den politiske vision om en blandet by.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

For at København i fremtiden kan være en by for alle, har Teknik- og Miljøforvaltningen nedsat et rådgivende panel, der skal komme med anbefalinger til, hvordan København også i fremtiden kan have billige boliger.

"Vi ser en trist tendens til, at de billige lejligheder i København forsvinder. Samtidig er regeringen klar til at rive gode, billige almene boliger ned i vores udsatte byområder og erstatte dem med dyre ejerboliger. Når de billige boliger forsvinder, betyder det, at en stor del af befolkningen ekskluderes fra det københavnske boligmarked, og det er afgørende nødvendigt at få lavet om på den udvikling," udtaler Ninna Hedeager Olsen (EL), teknik- og miljøborgmester i København og formand for panelet, i meddelelsen.

Panelet dækker den almene sektor, forskningsmiljøet, rådgivere, bygherrer og ejendomsudviklere. Blandt medlemmerne er Hans-Bo Hyldig, adm. direktør for FB Gruppen, der blandt andet står bag kæmpebyggeriet på Grønttorvet i Valby.

"Vi bakker op om flere almene boliger, men vi vil også søge at afdække, om der er andre veje til boliger, der er til at betale. I vores optik er andelsboligen en oplagt mulighed. Jeg ser frem til at indgå i arbejdet i det nye panel, som borgmesteren har sammensat. Vi kan altid lære af hinanden og blive klogere til fordel for samfundet og det enkelte menneske, der leder efter den rigtige bolig," udtaler Hans-Bo Hyldig.

Boligminister bebuder tiltag til mere bæredygtigt byggeri

Overborgmester vil gøre op med Københavns boligpolitik

Boligminister vil skabe flere almene boliger i København

Regeringen opbløder udspil til ny boligreguleringslov – skærper tilbudspligten 

Mere fra EjendomsWatch

Kirkbi nærmer sig 9 mia. kr. i mursten

Lego-familie fortsætter med at udvide ejendomsporteføljen i Europa. Senest er godt 17.000 kvm i Schweiz føjet til, så man samlet udlejer over 300.000 kvm.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier