EjendomsWatch

Europæiske ingeniører er mere pessimistiske end tidligere

En ny undersøgelse fra den europæiske forening for rådgivende ingeniører i Europa, som Børsen har kigget på, viser, at markedet opleves som svagere end tidligere.

Markedet for rådgivende ingeniører bremser op - både i Danmark og Europa. Foto: Dalhoff Casper/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

De europæiske ingeniørvirksomheder har fået et mere pessimistisk syn på markedet i løbet af det seneste år.

Det viser en undersøgelse fra The European Federation of Engineering Consultancy Associations (EFCA), som Børsen har kigget på.

I første halvår betragtede 15,4 pct. af medlemslandenes ingeniørorganisationer deres marked som stærkt. Det tal var 28,6 pct. samme periode i 2018.

Dog er der fortsat efterspørgsel på ingeniørydelser i branchen, fortæller Dariush Rezai, adm. direktør i Sweco Danmark, til Børsen.

"Boligmarkedet oplever modvind, og det er et bredt europæisk fænomen, men det kommer også fra et meget højt niveau," siger Dariush Rezai til mediet.

Henrik Garver, der er formand for Foreningen af Rådgivende Ingeniører i Danmark, forklarer over for Børsen stagnationen med, at den politiske usikkerhed fylder meget hos virksomhederne i øjeblikket. Blandt andet skiftet på den grønne omstilling fylder.

Tynde ordrebøger skaber intens konkurrence blandt rådgivende ingeniører

Danske ingeniørfirmaer holder sig fra Afrika og Mellemøsten

"Når det gælder digitalisering, ligger vi og roder rundt på niveau med landbruget"

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier