EjendomsWatch

Tynde ordrebøger skaber intens konkurrence blandt rådgivende ingeniører

Rådgivende ingeniører oplever en opbremsning i væksten. Det får konkurrencen til at skærpe til om infrastrukturopgaver, fortæller selskab.

Arkivbillede af en byggeplads i Aarhus. | Foto: Stine Rasmussen/JPA.

De rådgivende ingeniørvirksomheder melder om en opbremsning ivæksten, viser brancheorganisationen Foreningen af Rådgivende Ingeniørers (FRI) konjunkturmåling for oktober.

Virksomhederne forventer en overskudsgrad på knap seks pct. for hele 2019 – det er mindre end i de to foregående år og lavere end forventet i april, lyder det.

En voldsom opbremsning i boligbyggeri ligger bag udviklingen. Rådgivernes ordrebøger er de seneste seks måneder skrumpet med 55 pct. inden for boligbyggeri. Sidste gang, rådgiverne oplevede samme situation, var i 2008 lige inden finanskrisen, fortæller Henrik Garver, adm. direktør i FRI til Børsen.

"For det er sjældent, at vi ser markedet bremse så massivt op," siger han til Børsen.

Også inden for infrastruktur mærker landets rådgivende ingeniører og arkitekter at ordrerne er gået i stå.

Rådgivningsfirmaet Atkins Danmark er et af de firmaer, som kan mærke forandringen.

Det får konkurrencen til at spidse til blandt de rådgivende ingeniører, der beskæftiger sig med infrastruktur, skriver erhvervsmediet Finans.

"Det skaber en mere intens konkurrencesituation, fordi vi er mange, der konkurrerer om hvert eneste tilbud. Vi presser os selv på prisen, fordi vi gerne vil vinde. Så vi bliver også mere og mere aggressive, når vi har behov for opgaver," siger Eva Rindom til Finans.

Lobbyorganisationen Dansk Byggeri har tidligere på måneden været ude og rejse bekymring omkring de manglende statslige investeringer i infrastrukturprojekter.

"Investeringerne rinder ud. Der er ikke særligt meget tilbage på det statslige område – der er lige den vestfynske motorvej, og så er der nogle elektrificeringer på banen. Men alle projekterne står jo i kø for at blive sat i gang," udtalte Henrik Friis, der er branchedirektør i Dansk Infrastruktur under Dansk Byggeri, til PolicyWatch.

Højkonjunkturen er gledet forbi ingeniørerne og arkitekterne

Byggeriet advarer om investeringsvakuum efter udskudt aftale om infrastruktur 

Mere fra EjendomsWatch

Verdensomspændende hotelbrand finder vej til Odense

Som led i en samarbejdsaftale med en af verdens største hotelvirksomheder bliver Dolce by Wyndham-brandet lagt ned over Comwell H.C. Andersen Odense, der dermed følger i kølvandet på søsterhotellerne i København og Aarhus. Aftalen kan ifølge koncernchef lokke "endnu flere internationale turister til Odense og Fyn."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier