EjendomsWatch

Chef for Lea Ejendomspartner: Massive investeringer i it vil trække ned i 2019

Lea Ejendomspartner har fremgang på nettoomsætningen i 2018 og sorte tal på bundlinjen. Men direktøren forventer et negativt resultat for 2019, grundet "massive" investeringer. "Det er en nødvendig investering, for at vi kan stå endnu stærkere i fremtiden," siger han.

Lars Ismiris, adm. direktør i Lea Ejendomspartner. Foto: PR.

Årsregnskabet for 2018 i ejendomsadministratoren Lea Ejendomspartner reflekterer etableringen af en ny afdeling i Odense samt en pæn stigning i antallet af medarbejdere, skriver selskabet i en pressemeddelelse udsendt om regnskabet fredag.

Lea Ejendomspartner, der indgår i EDC Poul Erik Bech-koncernen, realiserer således en vækst på 16 pct. i nettoomsætning i 2018 til 33 mio. kr. Årets resultat før afskrivninger og skat falder med 31 pct. til 2 mio. kr.

På koncernniveau vokser nettoomsætningen med 2 mio. kr. til 42 mio. kr., mens resultatet før afskrivninger og skat falder med godt 38 pct. til 3,6 mio. kr. Koncernen omfatter også virksomheden Promana Bygningsrådgivning.

"Vi er tilfredse med resultatet, hvor vi øger omsætningen med 16 procent. Bundlinjen reflekterer, at 2018 har været året, hvor vi investerede i etableringen af vores afdeling i Odense, som er kommet rigtig flot fra start. Det er vores strategi at være en decentral virksomhed og åbne op der, hvor vores kunder også er," udtaler Lars Ismiris, adm. direktør for Lea Ejendomspartner, i meddelelsen.

Det vakte opsigt i branchen, da Lea Ejendomspartner i december meddelte, at man opsagde sin aftale om at forvalte Park Street Nordicoms portefølje på omkring 2 mia. kr., da man ifølge bestyrelsesformand Pou Erik Bech ikke ville stå på mål på udlejers måde at udleje på:

"Det har primært været vedligeholdelsesstanden af lejlighederne, og hvor hurtigt man har fået rådet bod på de skader, der nu en gang kommer, som vi har været uenige om. Vi har ikke følt, vi ville være en del af et sådan samarbejde," sagde Poul Erik Bech til EjendomsWatch.

I 2019 venter man et lettere negativt resultat som følge af betydelige investeringer i it — blandt andet business intelligence — som skal styrke virksomhedens ydelser og ruste Lea til fremtidig vækst, fortæller Lars Ismiris, der satte sig i direktørstolen i februar 2019.

"2019 er året, hvor vi investerer massivt i digital forretningsudvikling. Det er en transformation af virksomheden, som kommer til at betyde, at man som kunde i Lea Ejendomspartner vil få nogle helt nye muligheder blandt andet i form af nye, skræddersyede rapporteringsformater samt analyser i en helt anden kaliber, end vi ser i dag. Derfor forventer vi faktisk et negativt resultat for 2019, emn det er en nødvendig investering, for at vi kan stå endnu stærkere i fremtiden," udtaler han.

I 2018 er medarbejderstaben øget til 56 fra 48 medarbejdere på landsplan, og Lea Ejendomspartner vil i fremtiden fokusere på rekruttering til hovedstadsområdet, Herlev, Næstved, Kolding og Odense.

Lea Ejendomspartner ansætter ny adm. direktør

Park Street Nordicom vil skrotte ejendomsadministratorer med nyt it-system

Ophævet kontrakt får Nordicom-topchef til at skyde tilbage mod Poul Erik Bech

Lea Ejendomspartner ophæver aftale om at forvalte Nordicom-portefølje på 2 mia. kr.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier