EjendomsWatch

Ejendomdanmark tilfreds med nyt ekspertudvalg — ønsker fakta på plads

Ejendomdanmark vil have fakta på plads, inden lovgivningen på boligområdet måske ændres. Derfor er erhvervsorganisationen tilfreds med, at der skal nedsættes en ny ekspertgruppe, hvori Ejendomdanmark selv indgår.

Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark, vil have fakta på plads, inden lovgivningen på boligområdet laves om.

Aftaleparterne bag lejeloven er, som EjendomsWatch kunne fortælle tirsdag, blevet enige om at nedsætte et ekspertudvalg, der skal vurdere grundlaget for at ændre boligreguleringslovens paragraf 5 stk. 2, så det bliver sværere at hæve huslejen efter en renovering af en ejendom.

Med i udvalget er Ejendomdanmark sammen med Lejernes Landsorganisation samt en række eksperter.

Ejendomdanmark glæder sig over, at der nu kommer en ekspertgruppe, så der kan komme fakta på plads, inden der eventuelt sker ændringer.

"Først fakta på bordet. Derefter kan politikerne beslutte, om der er brug for ændringer af loven. Det er den fornuftige rækkefølge," udtaler Jannick Nytoft, adm. direktør for Ejendomdanmark, i en pressemeddelelse.

Det er vigtigt for Ejendomdanmark, at anbefalingerne fra ekspertgruppen skal indeholde incitament til at modernisere ældre lejligheder.

"Formålet med § 5, stk. 2 er at sikre lejeboliger af en moderne standard, der kan sammenlignes med resten af boligmarkedet. Det kræver, at der er mulighed for at foretage større renoveringer og moderniseringer af gamle lejligheder," udtaler Jannick Nytoft.

Beslutningen om en ekspertgruppe er blevet taget af forligskredsen bag lejeloven, som består af regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF, Det Radikale Venstre og Enhedslisten.

Ballade om Blackstone-renoveringer får minister på banen

S og DF: Kapitalfonde skal ikke uden videre kunne renovere sig til huslejestigninger

Ejendomdanmark vil styrke de kommunale huslejenævn

Ejendomdanmark melder sig under de grønne faner

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier