EjendomsWatch

Ejendomdanmark vil styrke de kommunale huslejenævn

Nyt udspil fra Socialdemokratiet vil ødelægge moderniseringen af lejelejligheder, mener Ejendomdanmark. Organisationen forslår til gengæld at styrke huslejenævnene.

Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark. | Foto: PR

Socialdemokratiets og Dansk Folkepartis forslag om en ændring i boligreguleringsloven vil betyde, at lejeboliger langsomt vil forfalde, skriver Ejendomdanmark. Organisationen ønsker i stedet at styrke de kommunale huslejenævn og at et ekspertudvalg skal undersøge lovgrundlaget, inden der foretages ændringer i loven.

S og DF har fremlagt sit forslag som følge af den amerikanske kapitalfond Blackstones overtagelse af en række ejendomme på Frederiksberg med den hensigt at hæve huslejen gennem renoveringer.

S og DF: Kapitalfonde skal ikke uden videre kunne renovere sig til huslejestigninger 

Ejendomdanmark foreslår i en pressemeddelelse, at huslejenævnene styrkes, så de hurtigere behandler klagesager om renoveringer og huslejestigninger.

"Ejendomsbranchen kan kun hilse et mere effektivt huslejenævn velkomment. For reglerne skal selvfølgeligt overholdes. Moderniseringsreglerne har sparet samfundet for milliarder af skattekroner til byfornyelse. Samtidig er der moderniseret tusinder af lejligheder, uden at huslejen har fået lov til at eksplodere, fordi de stadig er underlagt kontrol," siger Jannick Nytoft, adm. direktør for Ejendomdanmark.

Mette Frederiksen vil smække døren i for udenlandske ejendomsinvestorer

Tysk oprør sender PFA's rekordinvestering på skrump med 1,5 mia. Kr.

Heimstaden: Indgreb mod moderniseringer skærer fem procent af ejendomsværdierne 

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier