EjendomsWatch

Ejendomdanmark vil styrke de kommunale huslejenævn

Nyt udspil fra Socialdemokratiet vil ødelægge moderniseringen af lejelejligheder, mener Ejendomdanmark. Organisationen forslår til gengæld at styrke huslejenævnene.

Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark. | Foto: PR

Socialdemokratiets og Dansk Folkepartis forslag om en ændring i boligreguleringsloven vil betyde, at lejeboliger langsomt vil forfalde, skriver Ejendomdanmark. Organisationen ønsker i stedet at styrke de kommunale huslejenævn og at et ekspertudvalg skal undersøge lovgrundlaget, inden der foretages ændringer i loven.

S og DF har fremlagt sit forslag som følge af den amerikanske kapitalfond Blackstones overtagelse af en række ejendomme på Frederiksberg med den hensigt at hæve huslejen gennem renoveringer.

S og DF: Kapitalfonde skal ikke uden videre kunne renovere sig til huslejestigninger 

Ejendomdanmark foreslår i en pressemeddelelse, at huslejenævnene styrkes, så de hurtigere behandler klagesager om renoveringer og huslejestigninger.

"Ejendomsbranchen kan kun hilse et mere effektivt huslejenævn velkomment. For reglerne skal selvfølgeligt overholdes. Moderniseringsreglerne har sparet samfundet for milliarder af skattekroner til byfornyelse. Samtidig er der moderniseret tusinder af lejligheder, uden at huslejen har fået lov til at eksplodere, fordi de stadig er underlagt kontrol," siger Jannick Nytoft, adm. direktør for Ejendomdanmark.

Mette Frederiksen vil smække døren i for udenlandske ejendomsinvestorer

Tysk oprør sender PFA's rekordinvestering på skrump med 1,5 mia. Kr.

Heimstaden: Indgreb mod moderniseringer skærer fem procent af ejendomsværdierne 

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Lokal udviklers køb af Svendborg-ejendom optræder på dagens liste. Oversigten over de i alt to handler bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier