EjendomsWatch

Ejendomsadministrator skal i fængsel for svindel

Direktør i Housing Group misbrugte fuldmagter til at lænse klienters konti. Han er tidligere smidt ud af Ejendomdanmark. Dommen kan ankes inden for 14 dage.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

En direktør i et ejendomsselskab, der administrerer andels- og ejerforeninger, er blevet idømt tre år og seks måneders fængsel for bedrageri.

Dommen er faldet tirsdag i Københavns Byret.

Den 43-årige Anthony Ashton er desuden frakendt retten til at indgå i en bestyrelse eller et selskab og til at udøve selvstændig virksomhed i fem år.

Retten vurderer, at Ashton fra 2015 til 2017 franarrede boligforeninger i Københavnsområdet over 12 mio. kr. Manden er fundet skyldig i 84 ud af i alt 110 forhold.

Pengene er taget fra flere hundrede beboere i andels- og boligforeninger, primært i det indre København, på Vesterbro og Frederiksberg. Blandt andet har én forening mistet 2,9 mio. kr.

Herfra er pengene blevet overført til andre konti, hvor de er blevet brugt til privatforbrug og til at drive egen virksomhed.

Andels- og ejerforeninger benytter ofte en administrator til at klare deres pengesager.

Derved får ejendomsadministratoren fuldmagt til at overføre penge fra foreningernes konti, så regninger til el, varme eller istandsættelser kan betales.

Det er den adgang, Københavns Byret vurderer, er blevet misbrugt.

Svindlen blev ifølge anklageren opdaget i 2017, da flere foreninger opdagede, at de manglede penge. Det førte til en politianmeldelse og heraf granskning, der udlagde svindel med foreningernes penge.

Den 43-årige var også tiltalt for dokumentfalsk, men det er han blevet frifundet for.

I forbindelse med sagen har politiet beslaglagt to lejligheder – en i Danmark og en i USA – samt et Rolex-ur og 1622 amerikanske dollar. Det er alt sammen blevet konfiskeret i forbindelse med dommen.

Derudover kræver retten erstatning til alle foreningerne, som Anthony Ashton har taget penge fra.

Anthony Ashton har nægtet sig skyldig, og han har nu 14 dage til at overveje, om han vil anke dommen. Det samme har anklagemyndigheden, som forlangte fire års fængsel til manden.

Konkurs rammer svindelmistænkt ejendomsadministrator

Administrator smidt ud af Ejendomsforeningen Danmark

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier