EjendomsWatch

PLH Arkitekter vinder vartegn i Høje Taastrup

Arkitektfirmaet PLH Arkitekter skal i samarbejde med blandt andre Cowi realisere det nye rådhus i Høje Taastrup, der skal kickstarte udviklingen af den nye bydel Høje Taastrup C lidt vest for København.

Det nye rådhus i Høje Taastrup skal være et åbent og inviterende rådhus på ni etager med en offentlig tilgængelig tagterrasse. Her er det visualiseret. Foto: PLH Arkitekter.

Arkitektfirmaet PLH Arkitekter skal sammen med ingeniørkoncernen Cowi og den nordiske tegnestue ALL realisere det nye rådhus i Høje Taastrup vest for København, der bliver et vartegn midt i den nye bydel Høje Taastrup C.

Teamet har således vundet konkurrencen om fremtidens rådhus i byen, skriver PLH Arkitekter i en pressemeddelelse.

"Vi er utroligt glade for at have vundet konkurrencen om et nyt, spændende og ikonisk pejlemærke og samlingspunkt, der skal binde Høje Taastrup sammen. Vi glæder os til at komme i gang med opgaven og ser meget frem til at arbejde med et visionært byggeri, der understøtter kommunens ønske om et inviterende og levende rådhus henvendt til borgere, medarbejdere og samarbejdspartnere," siger Søren Mølbak, partner og arkitekt i PLH Arkitekter, i meddelelsen.

Det nye rådhus opføres i ni etager med en tagterrasse, der er offentlig tilgængelig, og med en placering midt i den nye bypark skal det "kickstarte" udviklingen af den nye bydel mellem butikscentret City2 og Høje Taastrup Station, som blandt andet kan rumme 1200 nye boliger med plads til 3000 beboere.

I dommerbetænkningen begrundes vinderforslaget blandt andet med, at der er stort potentiale for et åbent og inviterende nyt rådhus:

"Bygningens helt grundlæggende idémæssige udgangspunkt med den fælles terrasse med udsigt over hele bydelen etablerer et klart hierarki og skaber et stærkt åbningsgreb i den nye bydel, hvor det nye rådhus udgør en markant destination og et karakteristisk pejlemærke i parken."

Borgerettede funktioner som for eksempel jobcenter placeres i de to nederste etager, fremgår det.

PLH Arkitekter er en partnerejet arkitektvirksomhed med 41 års erfaring, der i dag beskæftiger 90 medarbejdere.

Den omfattende byudvikling under navnet Høje Taastrup C varetages af Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C, som ejes af de tre oprindelige grundejere i området – Danske Shoppingcentre, Ejendomsselskabet Norden og Høje-Taastrup Kommune.

PLH ombygger kobberhus på 25.000 kvm

Ny bydel i Høje Taastrup når milepæl: Sælger de første byggegrunde

MT Højgaard skal udvide domicil med 10.000 kvm

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier