Ny bydel i Høje Taastrup når milepæl: Sælger de første byggegrunde

Realiseringen af den nye bydel Høje Taastrup C er kommet et skridt nærmere med salget af de første fire byggefelter til en gruppe af vestjyske investorer, der skal opføre i alt 151 boliger.
Luftfoto af Høje Taastrup med markering af de fire byggefelter, der ligger ved den nuværende Blekinge Boulevard, som bliver nedlagt for at skabe plads til den nye by. | Foto: PR.
Luftfoto af Høje Taastrup med markering af de fire byggefelter, der ligger ved den nuværende Blekinge Boulevard, som bliver nedlagt for at skabe plads til den nye by. | Foto: PR.

De første byggegrunde i den nye bydel Høje Taastrup C er blevet solgt. Det er ejendomsudviklingsselskabet Reka Gruppen, som på vegne af investeringsselskabet West-Coast Real Estate har købt fire byggefelter, hvor der skal bygges rækkehuse og lejligheder.

Det skriver Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C i en pressemeddelelse.

"Vi har i dag underskrevet aftalen med Reka Gruppen, og dermed har vi nået endnu en milepæl i Høje Taastrup C-projektet – de første grunde er solgt, og jeg ser meget frem til at se den nye by skyde op," udtaler borgmester Michael Ziegler (K), som er formand for Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C.

I alt skal de vestjyske projektudviklere bygge 151 boliger – 86 rækkehuse og fire punkthuse med 65 lejligheder. Byggeriet forventes at gå i gang i foråret 2020, og mixet af rækkehuse og etageboliger skal give en god variation i de fire områder af den nye bydel, lyder det.

"Mange ønsker sig nærhed til København og samtidig mere plads, lys og luft omkring familien. Derfor har vi en klar forventning om, at mange vil synes, at Høje Taastrup C er et yderst attraktivt sted at slå sig ned. Her er det hele – inklusive fine forbindelser til København og for den sags skyld til resten af landet. Vi glæder os rigtigt meget til at skulle i gang med at bygge både rækkehuse og punkthuse i høj kvalitet," siger Jesper Kristensen, der er adm. direktør i både West-Coast Real Estate og Reka Gruppen, i meddelelsen.

Reka Gruppen udvikler ejendomsprojekter for West-Coast Real Estate, der er dannet af en række vestjyske erhvervsfolk, som inden for de senere år har investeret ca. 1,5 mia. kr. i boligbyggeri i hovedstadsområdet.

Høje Taastrup C er navnet på en omfattende byudvikling i området mellem Høje Taastrup Station og shoppingcentret City2, som kan rumme 1200 nye boliger med plads til 3000 beboere. Derudover bliver der 107.000 kvm til erhverv og 9500 kvm til publikumsvendt service som for eksempel butikker og supermarkeder.

Byudviklingen varetages af Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C, som ejes af de tre oprindelige grundejere i området - Danske Shoppingcentre, Ejendomsselskabet Norden og Høje-Taastrup Kommune, som i øvrigt bygger sit nye rådhus i den nye bydel.

Høje-Taastrup vil udvikle 262.000 kvm i ny bydel  

Byudviklingsselskabet Høje Taastrup C får erfaren mand i spidsen

Rådhus-konkurrence giver arkitekter blod på tanden 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også