EjendomsWatch

Borgmester skyder gang i arkitektkonkurrence for nyt havneområde

En arkitektkonkurrence skal hjælpe med at skabe et oplevelsescentrum i den sydfynske købstad Faaborg. Borgmesteren håber på "et exceptionelt projekt".

Faaborg Havn. | Foto: Realdania

Faaborg-Midtfyn Kommune er i gang med at udvikle Faaborgs havnearealer og skyder i den forbindelse gang i en omfattende arkitektkonkurrence, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Kommunen vil skabe en ny plan for udviklingen af Faaborgs havnearealer. Planen skal sammen med masterplanen for hele bymidten skabe en bedre forbindelse mellem bymidten og de tidligere industriarealer på havnen.

Arkitektkonkurrencen rummer derfor både den fremtidige brug af en gammel slagterigrund, havneområdet (inklusive klimasikring) samt byens kultur- og fritidsakse.

Herudover skal konkurrencen også pege på, hvor to af de store udviklingsprojekter i kommunen skal placeres. Det drejer sig om et nyt øhavsmuseum samt et kur- og kulturprojekt for mennesker med længerevarende sygdom.

"Vi forventer at få et exceptionelt projekt, der binder vores smukke by sammen med de publikumsmagneter, vi er i gang med at skabe. Det skal blive ved med at være en enestående oplevelse at besøge Faaborg. Og her skal arkitektkonkurrencen hjælpe os med at skabe et oplevelsescentrum, der både er moderne og i harmoni med den by, vi kender i dag," udtaler Hans Stavnsager (S), borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, i meddelelsen.

Konkurrencen skydes i gang i begyndelsen af 2019 og forventes afsluttet i november samme år.

Erhvervsfolk parat med storstilet kanalbyprojekt med 800-900 boliger

Fredericias kanalby har næste etape klar

Massiv interesse for Nyborg-byggeri - 500 på venteliste til 62 boliger

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier