EjendomsWatch

Fredericias kanalby har næste etape klar

Endnu en almen boligforening vil bygge i den nye bydel, der kan se frem til nyt byggeri med familieboliger, seniorbofællesskab og en café med udsigt til kanalen. Projektet mangler dog bygherre til private boliger.

I oktober 2015 blev der taget første spadestik til "Frederikshuset", og med aftalen med Boligkontoret Fredericia kan der nu også komme gang i byggeriet på nabogrunden, som ligger for enden af Frederiks Kanal. | Foto: PR

Boligkontoret Fredericia bygger ca. 74 boliger og en cafe i den kommende bydel Fredericia C, som Fredericia Kommune og Realdania By står bag. Det skriver Fredericia C i en pressemeddelelse.

Den almene boligforenings 8000 kvm store byggeri skal rumme et seniorbofællesskab med ca. 43 ældrevenlige boliger samt ca. 31 private familieboliger. Boligkontoret Fredericia står bag seniorboligerne, mens den private bygherre findes i forbindelse med et kommende offentlig udbud af byggeriet.

"Vi er ikke i tvivl om, at byggeriets beliggenhed ud til Frederiks Kanal vil skabe rift om både de almene seniorboliger og de private familieboliger. Allerede nu kan man fornemme, hvor meget liv der vil komme omkring kanalen. Vores projekt bidrager til dette i kraft af et attraktivt byrum med en café for enden af kanalen, hvor byen og dens gæster kan mødes og nyde udsigten til vandet," siger Finn Muus, direktør for Boligkontoret Fredericia, i pressemeddelelsen.

Ginnerup Arkitekter har stået for tegningerne.

Nyt bolig- og erhvervsbyggeri på vej langs havnekanal i Fredericia

Byggestart i 2017

Byggeriet bliver opført på et 3400 kvm stort byggefelt, der ligger på hjørnet af Oldenborggade og Kongensgade tæt ved den eksisterende bymidte i Fredericia og for enden af den første, 270 meter lange Frederiks Kanal i den nye bydel, Kanalbyen.

Seniorboligerne placeres i den sydlige ende af bebyggelsen ud mod Lillebælt. Her får beboerne adgang til store, fælles tagterrasser med udsigt over kanalen og Lillebælt. En bred svalegang ind mod et landskabeligt gårdmiljø vil binde lejlighederne sammen og give mulighed for fællesskab beboerne imellem.

Der foreligger allerede en godkendt lokalplan og et skitseprojekt for byggeriet. Da der er tale om alment byggeri, skal entreprisen sendes i udbud, hvilket sker i foråret 2017. Herefter findes entreprenøren og den private bygherre. Det ventes, at byggeriet kan gå i gang inden sommerferien 2017, og at de første beboere kan flytte ind i december 2018.

Også Domea er i gang med at bygge almene boliger i Fredericia C.

Domea oplever rift om alment nybyggeri

Nordjysk entreprenør bygger kvarter i Fredericia

Lokal ejendomsinvestor køber op i Fredericia

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier