EjendomsWatch

Frederiksberg Kommune halverer byggesagsgebyr

Fra nytår bliver det billigere for borgere og virksomheder, der skal have behandlet en byggesag i Frederiksberg Kommune.

Foto: PR/Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommunalbestyrelse godkendte på et møde mandag at halvere byggesagsgebyret fra nytår til 397 kroner for en times byggesagsbehandling, oplyser kommunen.

"Den nye pris er tænkt som en lettelse for virksomheder og borgere, som skal have behandlet en byggesag. Byggesager i store, tætte byer kan være meget komplekse, og derfor bliver behandlingen ofte meget dyr. Derfor er jeg glad for, at der var politisk vilje til at give denne håndsrækning," siger borgmester Jørgen Glenthøj (K) i meddelelsen.

At den nye pris ikke er en præcis halvering af den nuværende pris på 741 kroner skyldes, at prisen fra 2015 ikke har været reguleret med den gennemsnitlige pris- og lønfremskrivning de seneste år. Dette er gjort nu, hvorefter prisen så er halveret, så den nye timepris er 397 kroner, lyder det.

Formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V) sætter stor pris på indsatsen:

"Byggesagsbehandlingen er et område i konstant fokus hos os. Vi ønsker at tilbyde byggesagsbehandling af høj kvalitet og til en fornuftig pris. Prisen er sat ned nu, ligesom vi løbende arbejder på at skabe en endnu bedre kvalitet og en kortere sagsbehandlingstid. Derfor har vi eksempelvis ansat flere byggesagsbehandlere i de seneste år, så vi kan optimere området," siger han i meddelelsen.

Udenlandsk investor køber over 400 boliger i København

Familien Kølendorf sælger øjesten for millioner: "Vemodigt at slippe den"

JFP skal opføre 125 almene plejeboliger på Frederiksberg

Amerikansk investor rykker ind i Danmark med opkøb på Frederiksberg 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier