MT Højgaard-formand venter ejerfusion fra nytår

Ved årsskiftet skal entreprenørkoncernen gå fra to til en ejer, hvis formanden får sit ønske opfyldt. Det skal være med til at løse nogle af de problemer, MT Højgaard lider under.
Søren Bjerre-Nielsen, formand i MT Højgaard | Foto: Ritzau Scanpix/Kristian Linnemann
Søren Bjerre-Nielsen, formand i MT Højgaard | Foto: Ritzau Scanpix/Kristian Linnemann
AF RITZAU FINANS

Denne gang skal det lykkes: Fra årsskiftet vil ejerstrukturen i MT Højgaard-koncernen være forenkelt til kun en ejer, og ikke som nu to: Højgaard Holdning med 54 pct. i Monberg & Thorsen med 46 pct.

Det vil blandt andet gavne selskabets muligheder for at hente kapital på fondsbørsen.

Det tror og håber formanden i entreprenørkoncernen, Søren Bjerre-Nielsen, på.

"Når fondene skriver til os, som de gør, så er jeg vidende om, at det er fordi, at en række af de knaster, der var tidligere, de nu er ryddet af vejen, svarer formanden på spørgsmålet om, hvad der er anderledes denne gang i forhold til for et par år siden, da et lignende forsøg løb ud i sandet efter modstand fra fondene bag de to moderselskaber. Vi har fået en meddelelse om, at man vil snakke sammen. Og det er mit indtryk, at denne gang er der en stærk vilje til at få det gennemført," uddyber Søren Bjerre-Nielsen.

Hvis det går, som han venter, vil fusionen være en realitet fra årsskiftet.

Besluttes på forårets generalforsamlinger

"Vi har to børsnoterede selskaber, som forhåbentlig på deres generalforsamlinger i foråret 2019 kan beslutte fusionen med Højgaard Holding som det fortsættende selskab med tilbagevirkende kraft per 1. januar 2019," forklarer Søren Bjerre-Nielsen.

Ifølge formanden vil fusionen løse nogle af de problemer, MT Højgaard lider under.

"Det er jo primært, at der er en masse administrationsomkostninger og en masse koordinering, som er død besværlig. Men det store i det ligger i, at man får en bedre adgang til kapital på fondsbørsen og en mere enstrenget struktur. Og jeg vil forvente, at den aktionæroverenskomst, som findes mellem selskaberne, den ophæves," siger Søren Bjerre-Nielsen.

Men det er ikke i ejerstrukturen, at årsagen til de driftsmæssige problemer, der notorisk har plaget entreprenørkoncernen gennem en årrække, skal findes.

"Det vil være godt med en enklere ejerstruktur. Det vil give et bedre arbejde i bestyrelse og direktion. Men det er ikke ejerstrukturen, der er årsag til, at der er tabsgivende projekter," siger bestyrelsesformanden.

Ny MT Højgaard-chef hentes i bestyrelsen

MT Højgaard-fyringen, der ikke kom som lyn fra en klar himmel

Ejerne må igen til lommerne hos MT Højgaard

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Visualisering af første fase af Coop Byen. | Foto: PR-visualisering / Arkitema

Coop sælger fra for milliardbeløb