MT Højgaard vinder trecifret millionkontrakt i Aarhus

Entreprenørselskabet er blevet tildelt opgaven med at renovere byens gamle hovedbibliotek til hostel samt opføre 85 nye boliger. (Opdateret.)
Visualisering af Hovedbiblioteket i Aarhus efter renovering.
Visualisering af Hovedbiblioteket i Aarhus efter renovering.

(Artikel opdateret kl. 14 efter at MT Højgaard har korrigeret navn på konsortiepartner.)

MT Højgaard skal renovere det tidligere Hovedbibliotek ved Mølleparken i Aarhus samt opføre ca. 85 nye boliger og en dagligvarebutik i den omkringliggende karré. Det er en kontrakt til en værdi af omkring 216 mio. kr, oplyser MT Højgaard i en pressemeddelelse.

"Vi foretager en nænsom renovering af den bevaringsværdige hovedbygning, og forbedrer sammenhængen mellem Mølleparken og Vestergade ved etablering af 'Vestpassagen'. Det bliver en opgave, hvor vores kompetencer inden for anlæg, råhus, renovering, boligbyggeri og projekteringsledelse samt vores egenproduktion alle kommer i spil," udtaler Peter Rantil Smith, sektionsdirektør i MT Højgaard, i meddelelsen.

Projektet omfatter både en renovering af det tidligere Hovedbibliotek samt en bagvedliggende bygning, der vender ud mod Vestergade. Herudover skal hovedbygning til det tidligere Hovedbibliotek ombygges til et hostel, som skal indrettes med over 500 sengepladser, en bar og restauranter/caféer. Hertil kommer udviklingen af den nye boligkarréer på seks etager, som kommer til at indeholde lejeboliger.

Det er et konsortium med navnet Biblioteksparken, der består af Norcap Development, Baunsøe Ejendomme, Catella Investment Management og RHB Development, som har valgt MT Højgaard som totalentreprenør på opgaven.

"Det skaber perfekte rammer for et moderne city-hostel i Danmarks store uddannelsesby, Aarhus. Samtidig får Aarhus over 80 attraktive, centralt beliggende leje-lejligheder. Det glæder os, at vi nu er så langt, at byggearbejderne kan påbegyndes," siger Jens Winther, direktør Biblioteksparken og Norcap Development.

Det er Arkitema Architects, som har stået for arkitektrådgivningen efter et skitseprojekt udarbejdet af Kant Arkitekter, mens Møller & Grønborg har stået for landskabsarkitekturen.

Ekspansiv københavnsk hotelkæde rykker ind i Aarhus 

MT Højgaard vinder ordre til 232 mio. kr. for DTU

Italienere løber med dansk milliardbyggeri for næsen af MT Højgaard

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også