EjendomsWatch

MT Højgaard vinder ordre til 232 mio. kr. for DTU

Nye forsknings- og laboratoriebygninger på DTU i Lyngby skal opføres i totalentreprise af MT Højgaard, som dermed udbygger bestående samarbejde.

Foto: PR-visualisering.

Det tekniske universitet DTU har valgt entreprenørkoncernen MT Højgaard til at stå for opførelsen af en godt 9000 kvm stor forskningsbygning i seks etager til DTU Energi, oplyser MT Højgaard, der samarbejder med arkitekterne Christensen & Co og ingeniørrådgiveren Moe om opgaven.

"Den 9280 kvm store forskningsbygning får seks etager og kælder og vil indeholde laboratorier, kontorer og fællesarealer til DTU Energi. Derudover indeholder bygningen et nyt 3D Imaging. Hovedentreprisekontrakten har en fast entreprisesum på 232 mio. kr. Det forventes, at bygningen kan tages i brug i slutningen af 2019," hedder det i meddelelsen.

MT Højgaard indgik i 2017 en samarbejdsaftale med DTU om at komme med et bud på projektstyring, organisation og løsningsforslag sammen med sine partnere, og det er denne samarbejdsaftale, som nu udmønter sig i en egentlig kontrakt.

"Nu har vi låst den ramme, som vi i fællesskab satte for et år siden, og den sidste underskrift med MT Højgaard er en vigtig milepæl for projektet, der viser, at den samarbejdsmodel, vi har valgt og troet på, hvor alle parter sidder med ved bordet fra den tidlige fase, har været positiv for projektet," siger Francois Svend Court-Payen, projektchef i DTU, i meddelelsen.

Heri lyder det endvidere fra Jesper Nordby, koncerndirektør i MT Højgaard:

"Via vores fælles arbejde i en digital platform med blandt andet 3D-visualiseringer af byggeriet viser vi, at det er den mest produktive måde at arbejde sammen på. Det intensiverede samarbejde i de indledende faser giver større kvalitet og en øget sikkerhed for økonomi, tid og kvalitet i de efterfølgende faser, både for projektet og for alle parter i projektet."

MT Højgaard er ejet i fællesskab af de to børsnoterede selskaber Monberg & Thorsen og Højgaard Holding.

Fem entreprenører dyster om ordre på 675 mio. kr.

MT Højgaard-topchef: Digitalisering og stabilitet skal få os i plus

MT Højgaard-formand: "Der er flere bump på vejen, end vi havde forestillet os"

Team med MT Højgaard vinder projekt til 270 mio. kr.

Forsiden lige nu

Elevator-millionær sælger ud: "Jeg runder 75 næste gang"

12 sjællandske udlejningsejendomme bliver nu sendt på markedet af sønderjysk investor med mursten for et trecifret millionbeløb. Nødlidende ejendomme, hvor stumperne er blevet overtaget, har stille og roligt opbygget porteføljen, siger han til EjendomsWatch.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Konsolideringen blandt administratorer fortsatte i den forløbne uge, da Administrea og Salling Ejendomsadministration fik nye ejere hos 360 North og Newsec Datea. I København købte Aberdeen Standard 106 boliger af Pensam, mens entreprenørkoncern MT Højgaard måtte nedjustere efter tabt voldgift.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier