EjendomsWatch

MT Højgaard vinder ordre til 232 mio. kr. for DTU

Nye forsknings- og laboratoriebygninger på DTU i Lyngby skal opføres i totalentreprise af MT Højgaard, som dermed udbygger bestående samarbejde.

Foto: PR-visualisering.

Det tekniske universitet DTU har valgt entreprenørkoncernen MT Højgaard til at stå for opførelsen af en godt 9000 kvm stor forskningsbygning i seks etager til DTU Energi, oplyser MT Højgaard, der samarbejder med arkitekterne Christensen & Co og ingeniørrådgiveren Moe om opgaven.

"Den 9280 kvm store forskningsbygning får seks etager og kælder og vil indeholde laboratorier, kontorer og fællesarealer til DTU Energi. Derudover indeholder bygningen et nyt 3D Imaging. Hovedentreprisekontrakten har en fast entreprisesum på 232 mio. kr. Det forventes, at bygningen kan tages i brug i slutningen af 2019," hedder det i meddelelsen.

MT Højgaard indgik i 2017 en samarbejdsaftale med DTU om at komme med et bud på projektstyring, organisation og løsningsforslag sammen med sine partnere, og det er denne samarbejdsaftale, som nu udmønter sig i en egentlig kontrakt.

"Nu har vi låst den ramme, som vi i fællesskab satte for et år siden, og den sidste underskrift med MT Højgaard er en vigtig milepæl for projektet, der viser, at den samarbejdsmodel, vi har valgt og troet på, hvor alle parter sidder med ved bordet fra den tidlige fase, har været positiv for projektet," siger Francois Svend Court-Payen, projektchef i DTU, i meddelelsen.

Heri lyder det endvidere fra Jesper Nordby, koncerndirektør i MT Højgaard:

"Via vores fælles arbejde i en digital platform med blandt andet 3D-visualiseringer af byggeriet viser vi, at det er den mest produktive måde at arbejde sammen på. Det intensiverede samarbejde i de indledende faser giver større kvalitet og en øget sikkerhed for økonomi, tid og kvalitet i de efterfølgende faser, både for projektet og for alle parter i projektet."

MT Højgaard er ejet i fællesskab af de to børsnoterede selskaber Monberg & Thorsen og Højgaard Holding.

Fem entreprenører dyster om ordre på 675 mio. kr.

MT Højgaard-topchef: Digitalisering og stabilitet skal få os i plus

MT Højgaard-formand: "Der er flere bump på vejen, end vi havde forestillet os"

Team med MT Højgaard vinder projekt til 270 mio. kr.

Forsiden lige nu

Ejendomsudvikleren Jens Schaumann: Man skal være stærk i troen

Når man køber retten til en byggegrund med finanskrisen blæsende om ørene og uden en lokalplan, så skal man have en vis mængde ’Clint Eastwood’ i maven. Det havde og har ejendomsudvikleren Jens Schaumann, og det betaler sig, viser nyt regnskab. Salget af lejligheder på ø-projektet Engholmene stryger af sted, siger han.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Dades på milliardopkøb i Aarhus, en politianmeldelse mod ejendomsudvikleren NPV og Jyske Bank i salgshumør, var nogle af nyhederne i den forløbne uge, hvor abonnenter på EjendomsWatch kunne læse journalistiske interviews med hovedpersonerne. Også Lars Thylander, ledelsen i Gefion Group og en ny minister trak overskrifter i ugens løb.

Konkursbo finder køber til TV-byens gamle studier

En privat investor har købt en del af DR's gamle hovedsæde i Søborg, som bl.a. har været anvendt til film- og tv-studier. Der er tale om et konkursbo med bygninger på 33.655 kvm til en offentlig værdi på 250 mio. kr. Bygningen har været drevet forkert, siger rådgiver til EjendomsWatch. (Opdateret.)

Lejerbo-udbryder indgår partnerskab med Domea.dk

Lejerbo Kolding, der følger i hælene på søsterorganisationen i København og forlader Lejerbo-organisationen, skal fra nytår stå på egne ben med egen administration. Men Domea.dk bistår alligevel på en del af det administrative. Formand har sommerfugle i maven.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier