Kurator: Pihl-konkurs kunne måske være undgået

Entreprenørkoncernen Pihl & Søn, der gik konkurs i 2013, ville måske stadig have eksisteret, hvis én enkelt bygherre havde betalt sin regning i tide, og bankerne havde været villige til at lade selskabet ride stormen af, skriver Børsen, der har talt med konkursboets kurator. Formand ved konkursen er tavs.
Pihl & Søns forladte hovedsæde i Lyngby efter konkursen i 2013. Med på billedet er tidligere bestyrelsesformand Kjartan Langvad. | Foto: Ritzau Scanpix/Niels Ahlmann Olesen
Pihl & Søns forladte hovedsæde i Lyngby efter konkursen i 2013. Med på billedet er tidligere bestyrelsesformand Kjartan Langvad. | Foto: Ritzau Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

Entreprenørkoncernen Pihl & Søns konkurs i 2013, der sendte rystelser gennem dansk erhvervsliv og trak andre virksomheder med ned, kunne muligvis have været undgået. Det vurderer kurator i konkursboet Henrik Steen Jensen fra Holst Advokater over for Børsen efter, at boet netop har indkasseret 230 mio. kr. fra det københavnske hotel d'Angleterre.

Luksushotel skal betale over 200 mio. kr. i opgør med entreprenør 

Hotellet har først efter en nyligt tabt voldgiftssag betalt en regning fra 2011, der ifølge kurator ville have have stor betydning for økonomien i Pihl & Søn, hvis den dengang var blevet betalt.

"Jeg er da sikker på, at det ville have hjulpet betydeligt. Om det ville være nok, kan jeg ikke svare på, men det er klart, at en sum penge af den størrelsesorden ville have gjort en forskel," siger Henrik Steen Jensen til Børsen.

I en anden sag har konkursboet indkasseret yderligere 48 mio. kr., fremgår det.

Ifølge Børsen er der krav for 5,7 mia. kr. i konkursboet mod værdier for blot 597 mio. kr., men den ubalance beviser ikke, at Pihl var dødsdømt i 2013, mener kurator, som peger på, at ved en konkurs må andre entreprenører ind og færdiggøre opgaver, hvilket de tager sig godt betalt for og dermed ryger kravene i vejret.

Mens Kjartan Langvad fra Pihls ejerfamilie mener, at pengene fra voldgiftsagerne kunne have givet Pihl & Søn længere tid til at finde en løsning, har Børsen ikke kunnet få en kommentar fra den drivende kraft bag konkursen, den daværende og nyindsatte bestyrelsesformand, Birgit Nørgaard, tidligere topchef i Carl Bro, der nu en del af svenske Sweco.

Det nye Pihl & Søn lander første byggeordre 

Topchefen for genrejste Pihl & Søn træder varsomt i nyt byggeboom
Det nye Pihl & Søn vil omsætte for en halv milliard inden for fem år

Danske Bank i dobbeltrolle med Pihl & Søn

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også