Kurator: Pihl-konkurs kunne måske være undgået

Entreprenørkoncernen Pihl & Søns konkurs i 2013, der sendte rystelser gennem dansk erhvervsliv og trak andre virksomheder med ned, kunne muligvis have været undgået. Det vurderer kurator i konkursboet Henrik Steen Jensen fra Holst Advokater over for Børsen efter, at boet netop har indkasseret 230 mio. kr. fra det københavnske hotel d'Angleterre.
Luksushotel skal betale over 200 mio. kr. i opgør med entreprenør
Hotellet har først efter en nyligt tabt voldgiftssag betalt en regning fra 2011, der ifølge kurator ville have have stor betydning for økonomien i Pihl & Søn, hvis den dengang var blevet betalt.
"Jeg er da sikker på, at det ville have hjulpet betydeligt. Om det ville være nok, kan jeg ikke svare på, men det er klart, at en sum penge af den størrelsesorden ville have gjort en forskel," siger Henrik Steen Jensen til Børsen.
I en anden sag har konkursboet indkasseret yderligere 48 mio. kr., fremgår det.
Ifølge Børsen er der krav for 5,7 mia. kr. i konkursboet mod værdier for blot 597 mio. kr., men den ubalance beviser ikke, at Pihl var dødsdømt i 2013, mener kurator, som peger på, at ved en konkurs må andre entreprenører ind og færdiggøre opgaver, hvilket de tager sig godt betalt for og dermed ryger kravene i vejret.
Mens Kjartan Langvad fra Pihls ejerfamilie mener, at pengene fra voldgiftsagerne kunne have givet Pihl & Søn længere tid til at finde en løsning, har Børsen ikke kunnet få en kommentar fra den drivende kraft bag konkursen, den daværende og nyindsatte bestyrelsesformand, Birgit Nørgaard, tidligere topchef i Carl Bro, der nu en del af svenske Sweco.
Det nye Pihl & Søn lander første byggeordre
Topchefen for genrejste Pihl & Søn træder varsomt i nyt byggeboomDet nye Pihl & Søn vil omsætte for en halv milliard inden for fem år