EjendomsWatch

Danske Bank i dobbeltrolle med Pihl & Søn

Mens Danske Bank støtter Pihl & Søn til et comeback i den danske byggebranche, fører banken retssag mod det konkursbo, som selskabet udspringer af.

Foto: Ritzau Scanpix / Jan Dagø

Landets største bank, Danske Bank, er havnet i en dobbeltrolle, efter entreprenørselskabet Pihl & Søn i sidste uge genopstod som en aktør i den danske bygge- og anlægsbranche, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Banken støtter Pihl & Søn økonomisk i en opstartsfase, men samtidig er Danske Bank involveret i en retssag med den konkursramte forgænger E. Pihl & Søn, hvor konkursboet efter E. Pihl & Søn, som gik konkurs i 2013, fører en retssag mod banken og tre garantiforsikringsselskaber om 329 mio. kroner.

Konkursboet mener, at Danske Bank – samt de tre garantiforsikringsselskaber, Tryg, Atradius og Euler Hermes – blev så nærtstående parter for E. Pihl & Søn, at de finansielle selskaber varetog egne interesser frem for entreprenørselskabets.

I så fald var det ikke lovligt, at Danske Bank og de tre garantiforsikringsselskaber i december 2012 fik virksomhedspant på 300 mio. kroner i E. Pihl & Søn. Trekvart år senere gik E. Pihl & Søn konkurs, og dermed var det mere end almindeligt svært for selskabets øvrige kreditorer at få deres tilgodehavender

Danske Bank ønsker ikke over for Licitationen – Byggeriets Dagblad at udtale sig med henvisning til fortrolighedsforholdet til kunderne, men banken understreger dog, at de to sager på alle måder behandles som to separate sager.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Licitationen - Byggeriets Dagblad.)

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Salget af erhvervsejendom i Gentofte er blandt de største på dagens liste med 20 handler. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier