EjendomsWatch

Niras har opkøbsplaner i 2018

Fusion løfter toplinjen hos rådgiverkoncernen, mens den til gengæld giver tilbagegang på bundlinjen. Alligevel er topchef klar til at investere i yderligere opkøb.

Foto: PR

Den fondsejede ingeniørkoncern Niras oplevede i 2017 et løft af toplinjen, efter man i løbet af året fusionerede med rådgivningsvirksomheden Alectia.

Niras nåede i 2017 en omsætning på 2,1 mia. kr. svarende til en vækst på 44 pct. Udover fusionen med Alectia skyldes udviklingen en positiv vækst på samtlige forretningsområder, lyder det. Resultat af den primære drift (EBITA) udgjorde 50 mio. kr. — et fald på knap 11 pct. fra året før. Resultatet er påvirket af ekstraordinære fusionsomkostninger på 23 mio. kr., lyder det i en pressemeddelelse.

"Et år efter fusionen mellem Niras og Alectia ser vi resultatet i form af en markant styrket position særligt inden for byggeri og industri samt et væld af nye markedsmuligheder på tværs af kunder og forretningsområder. Det er tydeligt, at de økonomiske og forretningsmæssige rationaler bag fusionen var helt rigtige, og at fusionen kommer til at bidrage til en øget vækst og indtjening de kommende år," siger Carsten Toft Boesen, adm. direktør for Niras, i meddelelsen.

I tillæg til fusionen investerede Niras i 2017 i virksomhedsopkøb og markedsudvikling i Sverige og Norge samt i internationale spidskompetencer inden for fødevareproduktion og offshore-vindenergi. Der vil komme flere af den slags investeringer i de kommende år, fortæller Carsten Toft Boesen.

"Der er gode muligheder for at vokse organisk ved at kombinere eksisterende forretningsområder og geografiske markeder, men vi er også meget opmærksomme på muligheden for at opkøbe virksomheder, der passer ind i Niras' strategi og kultur," siger han i meddelelsen.

Niras opkøbte i 2017 fem virksomheder i Sverige, Norge og Holland. Opkøbene medførte 115 ekstra medarbejdere inden for rådgivning til mejerisektoren, byggeprojektledelse og arkitektur. I alt steg det gennemsnitlige antal medarbejdere til 2206 mod 1475 i 2016 — før fusionen med Alectia.

Rådgiverfusion varsler næste opkøb 

Udenlandske rådgiverfirmaer sværmer om danske tegnestuer

Niras henter ny projektchef hos Novo Nordisk

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier