EjendomsWatch

To vindere fundet til stormflodsprojekt i Randers - hollændere er med

Navne som C.F. Møller, Orbicon samt Sadolin og Albæk er på det ene vinderhold, som skal komme med flere forslag til, hvad man kan gøre for at sikre Randers midtby mod stormflod. 13 rådgiverhold bød ind på opgaven.

Randers. | Foto: PR/Randers Kommune

Randers Kommune har udvalgt de to rådgiverhold, som skal hjælpe med at udvikle ideer og byggeløsninger til, hvordan man sikrer Randers midtby mod fremtidige stormfloder.

Holdene får fire måneder til at komme med forskellige løsningsforslag, skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

"De to hold skal vise, hvordan vi kan beskytte Randers by mod stormflod uden at bygge høje diger, mure og volde, men i stedet skabe bedre adgang til vandet. Gudenåen og Randers Fjord er så vigtige for byens identitet, og klimatilpasning må ikke tage os længere væk fra vandet," udtaler Nels Markussen, der er chef for Natur og Miljø i Randers Kommune, i meddelelsen.

Projektet, som har titlen Klimabåndet, handler om klimatilpasning, og er EU-støttet.

I alt lagde 13 rådgiverhold billet ind på konkurrencen. Over halvdelen af dem havde internationale rådgivere med i teamet. De to vinderhold har begge hollandske virksomheder med.

Det glæder Mia Rix, som er projektleder for Klimabåndet for Randers Kommune, at Holland er repræsenteret, fordi landet, med sine egne problemer med stigende vandstande i verdenshavene, har opnået en stor ekspertise på området. Flere af landets store landområder ligger meget lavt i forhold til vandstanden, og derfor har hollænderne i årevis arbejdet med at sikre byerne mod vandet. Erfaringer fra den proces kan nu gøre gavn i Randers, skriver kommunen.

Planen er, at de to hold skal mødes fire gange i selve Randers for at se på området, der er i risikozonen for oversvømmelse. De skal blandt andet snakke med lokale fagpersoner og aktører fra området om løsningerne, som kan være alt fra nye opholdsrum, bynatur eller stier.

"Det bliver op til de to teams at finde frem til de bedste ideer. Det står dog fast, at naturen på en eller anden måde skal have en vigtig rolle," lyder det.

De to vinderhold er:

- SLA med Niras, Witteveen+Bos, 2+1 Idebureau og Mette Bjærge

- C.F. Møller med Orbicon, De Urbanisten, Gemeinschaft og Sadolin og Albæk

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier