Prognose: Investeringer i byggeriet runder 200 mia. kr. i år

Byggeriet kan se frem til bugnende ordrebøger i både 2018 og 2019. En prognose fra DI viser, at det samlede investeringsniveau i år kommer over 200 mia. kr. for første gang siden finanskrisen.
Foto: PR
Foto: PR

For første gang siden 2008 er investeringerne i nybyggeri lige så store som investeringerne i renoveringer, lyder det i en prognose fra interesseorganisationen Dansk Industri (DI).

Ifølge byggeprognosen er der udsigt til en vækst i investeringerne inden for bygge og anlæg på 3-3,5 pct. i 2018 og 2019.

Den stigende byggeaktivitet skyldes husprisernes vækst de senere år, og at der er færre ledige erhvervslokaler, skriver brancheorganisationens eget magasin DI Business.

Forventningen er, at det samlede investeringsniveau vil ramme 200 mio. kr. i bygge- og anlægsarbejde i år mod 196 mia. kr. i 2017, lyder det i en pressemeddelelse.

"Det samlede investeringsniveau kommer over 200 mia. kr. for første gang siden finanskrisen, hvilket er meget positivt," udtaler Elly Kjems Hove, som er branchedirektør i DI Byg, i meddelelsen.

På baggrund af tallene forventer DI, at boligpriserne fortsat vil stige de kommende år. En udvikling der vil ske i takt med, at endnu flere kommer i arbejde, og reallønnen stiger.

"Vi forventer, at der i et stykke tid endnu vil være efterspørgsel efter nye boliger - især omkring de større byer. Derfor er der er udsigt til, at den gode periode for byggeriet vil fortsætte. Hvis vi får stigende priser og renter, kan det dog dæmpe væksten," udtaler Elly Kjems Hove.

2017 blev rekordernes år i ejendomsbranchen

Erhvervsmægler ser asiatiske milliarder på vej mod dansk ejendomsmarked

Cushman & Wakefield Red: Danske ejendomshandler for 92 mia. kr. i 2017

CBRE: Transaktioner for 93 mia. kr. i 2017

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også