EjendomsWatch

CBRE: Transaktioner for 93 mia. kr. i 2017

Erhvervsmægleren melder om travlhed frem mod årets afslutning og forventer, at det høje aktivitetsniveau fortsætter ind i 2018.

Foto: PR/Nybolig Erhverv

Der var gang i ejendomsmarkedet i fjerde kvartal af 2017, som endte med en transaktionsvolumen på hele 35 mia. kr. Det skriver erhvervsmægleren CBRE i en pressemeddelelse på baggund af dataindsamling fra 2017, som samlet bød på transaktioner for 93 mia. kr.

Den høje transaktionsvolumen har også præget CBRE's samlede omsætning. Årsregnskabet er ikke offentliggjort endnu, men ifølge Mikael Glud, direktør hos CBRE, har 2017 også været et rekordår for erhvervsmægleren, som venter et godt 2018 med et fortsat højt aktivitetsniveau. så længe renten er lav.

"I 2017 har vi stået i den fantastiske situation, at der både har været mange sælgere og købere. Pensionskasserne har været både sælgere og købere, og så har der været en kolossal efterspørgsel fra udenlandske investorer. Alene de svenske investorer udgjorde en fjerdedel af den totale transaktionsvolumen. Det handler om pengerigelighed, og det handler om, at de store institutionelle investorer er villige til at tilpasse deres porteføljer," siger Mikael Glud i meddelelsen.

I 2017 var der ifølge CBRE 14 handler til mere end 1 mia. kr. De udgjorde samlet ca. 35 pct, af den totale transaktionvolumen. Der var også en markant andel af handlerne, der var selskabshandler, lyder det fra CBRE.

Dermed lægger virksomheden sig tæt op ad lignende udmeldinger fra konkurrenten Cushman & Wakefield Red, hvis dataindsamling viste ejendomshandler for 92 mia. kr. i 2017.

Cushman & Wakefield Red: Danske ejendomshandler for 92 mia. kr. i 2017

Forsiden lige nu

ATP Ejendomme opruster til at håndtere rekordstor portefølje

Pensionsfonden har tilpasset sin danske ejendomsstrategi til markedet og kigger især på ét område på en ny måde til at udnytte sine kompetencer. Det fortæller ATP Ejendommes topchef og den nyansatte vicedirektør Martin Vang Hansen i et dobbeltinterview med EjendomsWatch. Fonden runder snart en milepæl.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EjendomsWatch bringer her en oversigt over de væsentligste historier i den forløbne uge, der blandt andet bød på et milliardsalg af Freja Ejendommes portefølje af city-ejendomme.

Enegang eller ægteskab deler den almene boligsektor

Fra nytår overlader den københavnske boligforening 3B sin administration til KAB. Hos både AAB og Boligkontoret Danmark (BDK) er man dog spændt på, om det vil sænke omkostningerne at indgå i KAB-familien. Mens flere aktører i den almene boligsektor går efter størrelse, vælger BDK en helt anden vej, siger den adm. direktør til EjendomsWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier