CBRE: Transaktioner for 93 mia. kr. i 2017

Erhvervsmægleren melder om travlhed frem mod årets afslutning og forventer, at det høje aktivitetsniveau fortsætter ind i 2018.
Foto: PR/Nybolig Erhverv
Foto: PR/Nybolig Erhverv

Der var gang i ejendomsmarkedet i fjerde kvartal af 2017, som endte med en transaktionsvolumen på hele 35 mia. kr. Det skriver erhvervsmægleren CBRE i en pressemeddelelse på baggund af dataindsamling fra 2017, som samlet bød på transaktioner for 93 mia. kr.

Den høje transaktionsvolumen har også præget CBRE's samlede omsætning. Årsregnskabet er ikke offentliggjort endnu, men ifølge Mikael Glud, direktør hos CBRE, har 2017 også været et rekordår for erhvervsmægleren, som venter et godt 2018 med et fortsat højt aktivitetsniveau. så længe renten er lav.

"I 2017 har vi stået i den fantastiske situation, at der både har været mange sælgere og købere. Pensionskasserne har været både sælgere og købere, og så har der været en kolossal efterspørgsel fra udenlandske investorer. Alene de svenske investorer udgjorde en fjerdedel af den totale transaktionsvolumen. Det handler om pengerigelighed, og det handler om, at de store institutionelle investorer er villige til at tilpasse deres porteføljer," siger Mikael Glud i meddelelsen.

I 2017 var der ifølge CBRE 14 handler til mere end 1 mia. kr. De udgjorde samlet ca. 35 pct, af den totale transaktionvolumen. Der var også en markant andel af handlerne, der var selskabshandler, lyder det fra CBRE.

Dermed lægger virksomheden sig tæt op ad lignende udmeldinger fra konkurrenten Cushman & Wakefield Red, hvis dataindsamling viste ejendomshandler for 92 mia. kr. i 2017.

Cushman & Wakefield Red: Danske ejendomshandler for 92 mia. kr. i 2017

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende