EjendomsWatch

CBRE: Transaktioner for 93 mia. kr. i 2017

Erhvervsmægleren melder om travlhed frem mod årets afslutning og forventer, at det høje aktivitetsniveau fortsætter ind i 2018.

Foto: PR/Nybolig Erhverv

Der var gang i ejendomsmarkedet i fjerde kvartal af 2017, som endte med en transaktionsvolumen på hele 35 mia. kr. Det skriver erhvervsmægleren CBRE i en pressemeddelelse på baggund af dataindsamling fra 2017, som samlet bød på transaktioner for 93 mia. kr.

Den høje transaktionsvolumen har også præget CBRE's samlede omsætning. Årsregnskabet er ikke offentliggjort endnu, men ifølge Mikael Glud, direktør hos CBRE, har 2017 også været et rekordår for erhvervsmægleren, som venter et godt 2018 med et fortsat højt aktivitetsniveau. så længe renten er lav.

"I 2017 har vi stået i den fantastiske situation, at der både har været mange sælgere og købere. Pensionskasserne har været både sælgere og købere, og så har der været en kolossal efterspørgsel fra udenlandske investorer. Alene de svenske investorer udgjorde en fjerdedel af den totale transaktionsvolumen. Det handler om pengerigelighed, og det handler om, at de store institutionelle investorer er villige til at tilpasse deres porteføljer," siger Mikael Glud i meddelelsen.

I 2017 var der ifølge CBRE 14 handler til mere end 1 mia. kr. De udgjorde samlet ca. 35 pct, af den totale transaktionvolumen. Der var også en markant andel af handlerne, der var selskabshandler, lyder det fra CBRE.

Dermed lægger virksomheden sig tæt op ad lignende udmeldinger fra konkurrenten Cushman & Wakefield Red, hvis dataindsamling viste ejendomshandler for 92 mia. kr. i 2017.

Cushman & Wakefield Red: Danske ejendomshandler for 92 mia. kr. i 2017

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier