EjendomsWatch

Cowi skal være med til at opføre Indiens længste bro over vand

Ingeniørkoncernen Cowi har vundet en af kontrakterne på broen Mumbai Trans Harbour Link på 22,8 km, som har været undervejs i over 40 år.

Mumbai Trans Harbour Link (MTHL). | Foto: PR/Cowi

Tilbage i 1970'erne begyndte de første tanker at tage form om en broforbindelse til havnen i Nhava Sheva og millionbyen Mumbai i Indien at tage form.

Planerne er nu for alvor lagt, og den store ingeniørkoncern Cowi har vundet en opgave på broen, der hedder Mumbai Trans Harbour Link (MTHL), som bliver 22,8 km lang og Indiens længste bro over vand.

Det skriver Cowi i en pressemeddelelse.

Broen krydser mudderbankerne ved Sewri, anløbshavnen i Pir Pau og Thane Creek-kanalerne og forbinder det sydlige Mumbai med den kommende Navi Mumbai International Airport.

Der er tale om et massivt bygge- og anlægsprojekt, hvor Cowi har vundet kontrakten for detailprojektering.

"Opgaven bekræfter COWIs position som førende i verden inden for projektering af lange broforbindelser over vand," lyder det i meddelelsen, som ikke nævner noget om værdien af opgaven.

Bygherre på MTHL er Mumbai Metropolitan Region Development Authority (MMRDA).

Byggetiden er estimeret til omkring 4,5 år og forventes at begynde senere i år.

Cowi og Dissing+Weitling skal designe nyt vartegn

Dansk rådgiver-duo vinder opgave i Oslo

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier