EjendomsWatch

Cowi og Dissing+Weitling skal designe nyt vartegn

Det tekniske udvalg i Høje-Taastrup Kommune anbefaler, at Cowi og Dissing + Weitling skal stå for designet af byens nye bro - men falder valget på dem, betyder det samtidig, at budgettet til broen skal fordobles.

Visualisering af den kommende bro ved byområdet Nærheden i Hedehusene Dissing+Weitling Foto: Visualisering: Dissing+Weitling

En kombineret bil- og cykelbro over jernbanen i Høje Taastrup skal forbinde Hedehusene med udviklingsområdet Nærheden. Det tekniske udvalg i kommunen anbefaler, at det danske ingeniørselskab Cowi og arkitektvirksomheden Dissing+Weitling skal stå for projektet, og hvis det bliver en realitet, skal budgettet så godt som fordobles.

På Cowi og Dissing+Weitlings tegnebræt lægger nemlig en skråtagsbro, hvilken er estimeret til at koste 103 mio. kr. Om valget skriver teknisk udvalg:

"Der er mulighed for at anlægge forskellige brotyper med hver sine fordele og ulemper. Der stilles forslag om, at byrådet beslutter at anlægge en skråstagsbro, der, foruden at løse trafikopgaven, vil fremstå som et fysisk vartegn for byen," fremgår det.

Forslaget skal godkendes af byrådet og økonomirådet før det bliver en realitet. Planen er, at kommunen skal betale to tredjedele af omkostningerne, mens Nærheden P/S står for resten.

Går forslaget igennem, tyder meget på første spadestik allerede bliver foretaget i år, to år før tid.

"Det viser sig nu, at udbygningen af Nærheden går betydeligt hurtigere end først antaget, og at jordpuden er komprimeret tilstrækkeligt til at kunne bære en vej. Det vil derfor give god mening at anlægge broen allerede i 2019", skriver teknisk udvalg i sin sagsfremstilling.

Oprindeligt var broens opførsel planlagt til at skulle forestå i 2020/2021, men nu har det teknisk udvalg i Høje-Taastrup Kommune indstillet til byrådet, at broen anlægges allerede i 2018/2019.

Boligområde i Høje Taastrup får 96 nye almene boliger

Forsiden lige nu

Ophævet kontrakt får Nordicom-topchef til at skyde tilbage mod Poul Erik Bech

Park Street Nordicom og Lea Ejendomspartner har ophævet samarbejdet og deler måske ikke længere opfattelse af, hvordan tilgangen til ejendomsadministration ser ud. Det siger Park Street Nordicoms topchef i en kommentar til EjendomsWatch efter torsdagens opsigtsvækkende opsigelse af aftalen om forvalte ejendomme for 2 mia. kr.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uenighed prægede nyhedsstrømmen i den forløbne uge, hvor både Nordicom og Lea Ejendomspartner samt Jeudan og PWC sluttede samarbejdet. EjendomsWatch leverede rigtig og ikke kopi-journalistik i form af interviews med hovedpersonerne samt egne nyheder om opkøb i Hørsholm, et milliardprojekt og nyt hotel i København og en udbyder af ejendomsprojekter med nye målsætninger.

Ny hotelkæde indtager København og går efter mindst 1000 værelser

Hollandske Citizen M har netop slået dørene op for sit nyeste hotel i Dagmarhus ved Rådhuspladsen. Det er den hollandske hotelkædes første stop i Skandinavien – men ikke det sidste. Jagten på mursten må dog aldrig gå på kompromis med kædens brand, og derfor har hollænderne også helt specifikke krav til beliggenhed og bygningens anatomi. EjendomsWatch har mødt en af medstifterne i den ekspansive Citizen M-kædes nye gemakker midt i København.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier