Dansk rådgiver-duo vinder opgave i Oslo

Fem projektgrupper afgav bud på konceptfasen af det nye Aker sygehus i Oslo. I vindergruppen sidder både et dansk arkitektfirma og en af Danmarks største ingeniørvirksomheder.
Aker sygehus, som det ser ud i dag / Foto: Oslo Universitetssygehus | Foto: Foto: Oslo Universitetssygehus
Aker sygehus, som det ser ud i dag / Foto: Oslo Universitetssygehus | Foto: Foto: Oslo Universitetssygehus

Tirsdag blev vinderen af en konkurrence om, hvem der skulle rådgive på konceptfasen af det nye lokalsygehus ved Aker sygehus i Oslo, fundet.

Samlet havde fem projektgrupper afgivet bud, men det var gruppen med to danske selskaber i, som løb med sejren.

Vindergruppen består af det danske ingeniørselskab Cowi, det danske arkitektfirma Aart Architects og de norske selskaber Norconsult, Bjørbekk Lindheim, Metier OEC samt Nordic – Office of Architecture, som skal lede gruppen, skriver Aart Architects i en pressemeddelelse.

Værdien af opgaven oplyses ikke.

"Vi har haft meget god respons på konkurrencen og konstaterer, at vi i dag har skrevet kontrakt med en erfaren og kompetent projektgruppe," siger Dag Bøhler, projektdirektør hos opdragsgiveren, Helse Sør-Øst RHF, i meddelelsen.

Aker sygehus er kun en del af det store byggeri på Oslo Universitetssygehus HF (OUS), som skal udvikles og udvides som tre sygehuse: Et lokalsygehus på Aker, et regionsygehus på Gaustad og et specialiseret sygehus på Radiumhospitalet.

Aart Architects og Cowi kommer med erfaring fra tidligere sygehusprojekter, heriblandt Stavanger Universitetssygehus, Sygehuset i Nordmøre og Romsdal og Oslo Storbylegevakt samt videre udbygning af Førde sygehus, fremgår det.

C.F. Møller skal designe kontortårn i Oslo

Dansk tegnestue vinder Oslo-byggeri på 30.000 kvm 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også