Newsec: Fysiske butikker klarer sig trods e-handel

En ny rapport fra ejendomsrådgiveren Newsec konkluderer, at e-handel, fremfor at udgøre en trussel mod de fysiske butikker, faktisk komplimenterer dem.

Det er ikke en dårlig ting for de fysiske butikker, hvis forbrugere klikker rundt på deres online-pendanter først.

En ny rapport fra ejendomsrådgiveren Newsec peger på, at onlinebutikker komplimenterer de fysiske butikker, fremfor at udgøre den trussel, som mange har talt om, at de ville være.

"Målt på antallet af fodgængere var Amagertorv og Købmagergade i København rangeret som henholdsvis de fjerde og femte mest besøgte shopping-gader i Europa i 2017. Fysiske butikker og online butikker er blevet bedre til at komplementere hinanden, hvilket gør truslen fra den voksende e-handel mindre for de klassiske butikker," skriver Newsec.

Det er der flere grunde til.

Blandt andet at en fjerdedel af alle køb i fysiske butikker begynder med en afsøgning af online-markedet. Forbrugerne benytter e-butikkerne som en mulighed for at researche markedet, inden et køb foretages i de fysiske butikker.

Samtidig viser undersøgelsen, at de forbrugere, der undersøger en vare mere end to steder på nettet, ender med at købe en tredjedel mere end dem, som ikke undersøger markedet online.

Elektronikkæde må skrue ned for butiksåbninger i Danmark

Onlineshop slår dørene op til strøgbutik i København 

Tysk investor indtager Danmark med strøgejendom til rekordpris 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Colourbox

Briefing uge 23: Koks i Koncenton