Rambøll gør klar til opkøb efter vækstregnskab

I sit nye regnskab afslører ingeniørkoncern en fremgang i omsætningen og en øget ordrebeholdning. Selskabet har været igennem den største forandring af organisationen i 2017, lyder det fra koncerndirektøren. Pæne ord om rekordresultat gælder dog ikke hele regnskabet. (Opdateret) 
Rambøll koncernchef Jens-Peter Saul. | Foto: PR
Rambøll koncernchef Jens-Peter Saul. | Foto: PR

(Artikel opdateret kl. 9.30 med yderligere oplysninger.)

Ingeniørrådgiveren Rambøll, der har over 13.000 medarbejdere, præsenterer endnu engang en øget omsætning, der er steget fra 10,6 mia. kr. i 2016 til 10,7 mia. kr. i 2017. Det skriver Børsen, som har fået adgang til koncernens regnskab, der offentliggøres senere torsdag.   

I samme periode er ingeniørkoncernens driftsresultatet øget fra 338 mio. kr. til 441 mio. kr. i 2017, og regnskabet viser, at Rambøll sidder på en ordrebeholdning, der ved udgangen af året var 17 pct. større end året før. Det skriver avisen, som også oplyser at virksomhedens nøgletal er stabile trods store forandringer i koncernen. Koncerndirektøren Jens-Peter Saul siger, at Rambøll har været igennem en massiv organisationsforandring i 2017, hvor man blandt andet har lanceret en matrixorganisation i håb om at skabe mere vækst igennem specialisering og samarbejde.

"Opkøb er meget højt på agendaen. Vi har den økonomiske muskel til flere opkøb. Vi kigger aktivt på bl.a. yderligere ekspansion i USA, Norden og i Tyskland. På grund af vore konkurrenter oplyser vi ikke beløb, men vi har penge nok til at købe virksomheder, som vi anser for passende for os. Vi er klar til at lave opkøb i samme størrelsesorden som Environ," siger Jens-Peter Saul, koncerndirektør i Rambøll, til Børsen.

Koncerndirektøren siger også, at Rambøll er i en transformeringsproces, hvor virksomheden vil rykke sig fra at være en regional stormagt til at være en global spiller, som deler og udnytter kompetencer på tværs af enheder og landegrænser.

I en pressemeddelelse om regnskabet — med overskriften "rekordresultat" — fremgår det dog, at Rambølls resultat før skat i 2017 viser en tilbagegang på 10 pct. til 307 mio. kr., mens den nederste bundlinje ligeledes går tilbage.

Rambøll er ejet af Rambøll Fonden med 98 pct., mens medarbejdere ejer resten.

Esbjerg-millionær køber Rambølls gamle domicil

Rambøll-direktør bliver FRI-formand  

Rambøll henter digitale kompetencer til koncernledelsen

Rambøll vinder kontrakt i Abu Dhabi på 200 mio. kr. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også