EjendomsWatch

C.F. Møller skal tegne domicil for Islands største bank

Big og Henning Larsen må se dansk arkitektkonkurrent løbe med opgaven med at slå stregerne til den islandske bank Landsbankinns nye hovedsæde.

Arkitekttegning af den islandske bank Landsbankinns nye hovedsæde i Reykjavik. | Foto: PR

Den danske tegnestue C.F. Møller Architects og det islandske arkitektfirma Arkthing har sammen vundet en konkurrence om at tegne det nye hovedsæde til den største bank på Island Landsbankinn, oplyser C.F. Møller.

Domicilet kommer til at ligge i landets hovedstad, Reykjavik, hvor det nuværende hovedsæde allerede har hjemme.

"En af forslagets vigtigste dyder er, at arbejdsområderne er ideelle og internt forbundne, hvilket understøtter et moderne projektbaseret arbejdsmiljø. Bygningen er veldesignet til kontor og kommercielle erhverv, og de områder, der er tænkt til udlejning eller salg, er løst med succes. Det er vigtigt, at organiseringen af bygningen er fleksibel og giver mulighed for at justere faciliteterne i forhold til ændringer i driften af banken. Dette er en investering i fremtiden," udtaler Lilja Björk Einarsdóttir, som er adm. direktør for Landsbankinn, i en pressemeddelelse.

Hverken prisen på vinderopgaven eller den samlede værdi af byggeprojektet oplyses.

Bygningen får et grotteagtigt udseende med grå ydrevægge for at afspejle den rå, islandske natur, lyder det.

I byggeprocessen vil der blive lagt vægt på budgetkontrol, siger Helgi Mar Hallgrimsson, partner og arkitekt hos Arkthing.

Det islandsk-danske vinderteam var ikke det eneste hold, som var inviteret til at deltage i arkitektkonkurrencen. Alt i alt bød seks hold ind med forslag, heriblandt også danske Henning Larsen og Big (Bjarke Ingels Group).

Arkitekttegning af den islandske bank Landsbankinns nye hovedsæde i Reykjavik. | Foto: PR
Arkitekttegning af den islandske bank Landsbankinns nye hovedsæde i Reykjavik. | Foto: PR

Big vinder skyskraber på 51 etager i Singapore

C.F. Møller skal designe kontortårn i Oslo

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier