EjendomsWatch

C.F. Møller skal designe kontortårn i Oslo

For næsen af 23 andre teams, herunder Big, vinder det danske arkitektfirma sammen med norsk partner opgaven med at virkeliggøre et godt 45.000 kvm stort transportknudepunkt i Norges hovedstad.

Foto: PR-visualisering: C.F. Møller Architects/Reiulf Ramstad Arkitekter.

Et forbedret knudepunkt for den offentlige transport i Oslo bliver til virkelighed med bistand fra det danske arkitektfirma C.F. Møller, oplyser firmaet.

Sammen med sin norske partner, Reiulf Ramstad Arkitekter, har C.F. Møller vundet en projektkonkurrence i et samarbejde med de tyske ingeniører Bollinger+Grohmann, geoteknikerne Franke-Meißner und Partner samt Transsolar Climate Engineering, fremgår det.

Det i alt godt 45.000 kvm store byggeri, Nordisk Lys, samtænker Oslo S som landets største kollektive knudepunkt med et tårn med primært kontorer og en base nedenunder med servicefunktioner til de rejsende, skriver C.F. Møller.

Bygherre er det norske modstykke til Banedanmark, Bane Nor Eiendom.

I alt 24 arkitektteams søgte om at deltage i projektkonkurrencen, men kun fire gik videre, herunder det danske arkitektfirma Big, som med underrådgiverne Element Arkitekter, Midtconsult og ÅF Engineering, blev slået af teamet med C.F. Møller ombord.

Det økonomiske detaljer i projektet er ikke offentliggjort.

C.F. Møller sender endnu større erstatningskrav efter udbudsnederlag

C.F. Møller henter ny chef hos Arkitema

Lea Ejendomspartner vinder millionkontrakt på over 1000 ejendomme

Forsiden lige nu

Heimstaden vil selv stå for administrationen af sine danske ejendomme

Da Heimstaden opkøbte sin danske samarbejdspartner, NPM, sidste år, var det med henblik på at overtage administrationen af alle sine ejendomme i Danmark. Heimstadens danske direktør fortæller i et interview med EjendomsWatch, at det bliver en gradvis ændring. I alt ejer Heimstaden for over 12 mia. kr. herhjemme.

Tegnestue hyrer partner fra Schmidt Hammer Lassen

Et halvt år efter Trine Berthold blev udpeget som ny partner hos den danske arkitektvirksomhed Schmidt Hammer Lassen Architects (SHL), skifter hun over til en langt mindre konkurrent Loop Architects.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier