EjendomsWatch

C.F. Møller skal designe kontortårn i Oslo

For næsen af 23 andre teams, herunder Big, vinder det danske arkitektfirma sammen med norsk partner opgaven med at virkeliggøre et godt 45.000 kvm stort transportknudepunkt i Norges hovedstad.

Foto: PR-visualisering: C.F. Møller Architects/Reiulf Ramstad Arkitekter.

Et forbedret knudepunkt for den offentlige transport i Oslo bliver til virkelighed med bistand fra det danske arkitektfirma C.F. Møller, oplyser firmaet.

Sammen med sin norske partner, Reiulf Ramstad Arkitekter, har C.F. Møller vundet en projektkonkurrence i et samarbejde med de tyske ingeniører Bollinger+Grohmann, geoteknikerne Franke-Meißner und Partner samt Transsolar Climate Engineering, fremgår det.

Det i alt godt 45.000 kvm store byggeri, Nordisk Lys, samtænker Oslo S som landets største kollektive knudepunkt med et tårn med primært kontorer og en base nedenunder med servicefunktioner til de rejsende, skriver C.F. Møller.

Bygherre er det norske modstykke til Banedanmark, Bane Nor Eiendom.

I alt 24 arkitektteams søgte om at deltage i projektkonkurrencen, men kun fire gik videre, herunder det danske arkitektfirma Big, som med underrådgiverne Element Arkitekter, Midtconsult og ÅF Engineering, blev slået af teamet med C.F. Møller ombord.

Det økonomiske detaljer i projektet er ikke offentliggjort.

C.F. Møller sender endnu større erstatningskrav efter udbudsnederlag

C.F. Møller henter ny chef hos Arkitema

Lea Ejendomspartner vinder millionkontrakt på over 1000 ejendomme

Forsiden lige nu

ATP Ejendomme opruster til at håndtere rekordstor portefølje

Pensionsfonden har tilpasset sin danske ejendomsstrategi til markedet og kigger især på ét område på en ny måde til at udnytte sine kompetencer. Det fortæller ATP Ejendommes topchef og den nyansatte vicedirektør Martin Vang Hansen i et dobbeltinterview med EjendomsWatch. Fonden runder snart en milepæl.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EjendomsWatch bringer her en oversigt over de væsentligste historier i den forløbne uge, der blandt andet bød på et milliardsalg af Freja Ejendommes portefølje af city-ejendomme.

Enegang eller ægteskab deler den almene boligsektor

Fra nytår overlader den københavnske boligforening 3B sin administration til KAB. Hos både AAB og Boligkontoret Danmark (BDK) er man dog spændt på, om det vil sænke omkostningerne at indgå i KAB-familien. Mens flere aktører i den almene boligsektor går efter størrelse, vælger BDK en helt anden vej, siger den adm. direktør til EjendomsWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier