EjendomsWatch

C.F. Møller skal designe kontortårn i Oslo

For næsen af 23 andre teams, herunder Big, vinder det danske arkitektfirma sammen med norsk partner opgaven med at virkeliggøre et godt 45.000 kvm stort transportknudepunkt i Norges hovedstad.

Foto: PR-visualisering: C.F. Møller Architects/Reiulf Ramstad Arkitekter.

Et forbedret knudepunkt for den offentlige transport i Oslo bliver til virkelighed med bistand fra det danske arkitektfirma C.F. Møller, oplyser firmaet.

Sammen med sin norske partner, Reiulf Ramstad Arkitekter, har C.F. Møller vundet en projektkonkurrence i et samarbejde med de tyske ingeniører Bollinger+Grohmann, geoteknikerne Franke-Meißner und Partner samt Transsolar Climate Engineering, fremgår det.

Det i alt godt 45.000 kvm store byggeri, Nordisk Lys, samtænker Oslo S som landets største kollektive knudepunkt med et tårn med primært kontorer og en base nedenunder med servicefunktioner til de rejsende, skriver C.F. Møller.

Bygherre er det norske modstykke til Banedanmark, Bane Nor Eiendom.

I alt 24 arkitektteams søgte om at deltage i projektkonkurrencen, men kun fire gik videre, herunder det danske arkitektfirma Big, som med underrådgiverne Element Arkitekter, Midtconsult og ÅF Engineering, blev slået af teamet med C.F. Møller ombord.

Det økonomiske detaljer i projektet er ikke offentliggjort.

C.F. Møller sender endnu større erstatningskrav efter udbudsnederlag

C.F. Møller henter ny chef hos Arkitema

Lea Ejendomspartner vinder millionkontrakt på over 1000 ejendomme

Forsiden lige nu

Projektudbyder runder 160 mio. kr. i handler med Jem & Fix-ejendomme

Gennem 13 selskaber har den aarhusianske projektudbyder Blue Capital solgt ejendomme til Jem & Fix-kæden for 160 mio. kr. Selskabet køber aldrig projekter for egen regning, og den adm. direktør siger i et interview til EjendomsWatch, at netop den forretningsmodel forklarer en stor del af selskabets fremgang.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Nedenfor bringes en oversigt over de vigtigste historier i den forløbne uge, hvor endnu en milliardhandel blev en realitet, da Dades solgte Codanhuset i København, finske Capman købte Grundtvigs Hus, TK-direktør Frede Clausens afgang fik en dato og hotelkæden Radisson i et interview med EjendomsWatch fortalte om sine danske ambitioner.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier