C.F. Møller skal designe kontortårn i Oslo

For næsen af 23 andre teams, herunder Big, vinder det danske arkitektfirma sammen med norsk partner opgaven med at virkeliggøre et godt 45.000 kvm stort transportknudepunkt i Norges hovedstad.
Foto: PR-visualisering: C.F. Møller Architects/Reiulf Ramstad Arkitekter.
Foto: PR-visualisering: C.F. Møller Architects/Reiulf Ramstad Arkitekter.

Et forbedret knudepunkt for den offentlige transport i Oslo bliver til virkelighed med bistand fra det danske arkitektfirma C.F. Møller, oplyser firmaet.

Sammen med sin norske partner, Reiulf Ramstad Arkitekter, har C.F. Møller vundet en projektkonkurrence i et samarbejde med de tyske ingeniører Bollinger+Grohmann, geoteknikerne Franke-Meißner und Partner samt Transsolar Climate Engineering, fremgår det.

Det i alt godt 45.000 kvm store byggeri, Nordisk Lys, samtænker Oslo S som landets største kollektive knudepunkt med et tårn med primært kontorer og en base nedenunder med servicefunktioner til de rejsende, skriver C.F. Møller.

Bygherre er det norske modstykke til Banedanmark, Bane Nor Eiendom.

I alt 24 arkitektteams søgte om at deltage i projektkonkurrencen, men kun fire gik videre, herunder det danske arkitektfirma Big, som med underrådgiverne Element Arkitekter, Midtconsult og ÅF Engineering, blev slået af teamet med C.F. Møller ombord.

Det økonomiske detaljer i projektet er ikke offentliggjort.

C.F. Møller sender endnu større erstatningskrav efter udbudsnederlag

C.F. Møller henter ny chef hos Arkitema 

Lea Ejendomspartner vinder millionkontrakt på over 1000 ejendomme

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også